Receptek
Karácsonyi zserbó tojás nélkül

24 szelet, igazi ünnepi ínyencség a Govinda Csillaghegy zserbótortája, amely nem csak a klasszikus sárgabarackkal, hanem eper, vagy málnalekvárral is megállja a helyét. Imádtuk! :)
továbbPaneer Sak - Indiai fűszeres, sajtos párolt spenót

Hozzávalók:
500 g friss spenót
1 evőkanál ghí vagy növényi olaj
2 kávéskanál őrölt koriander
1/2 kávéskanál kurkuma
1/4 kávéskanál csípős pirospaprika
1/2 kávéskanál garam masala
2 csipet hing
3 evőkanál víz
150 ml tejföl
200 g házisajt
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál cukor
Gudzsaráti szamósza

Egy igazán ízletes alternatíva zöldséges táskára. Akár az iskolakezdő napokra is az uzsonnás dobozba...
továbbGULAB JAMUN - TEJPOROS FÁNK FŰSZERES SZIRUPBAN

Hozzávalók:
A fánkocskákhoz: 1,5 bögre tejpor; 0,5 bögre liszt; 1/2 kávéskanál sütőpor; 5 dkg olvasztott vaj; 1 dl tej
A sziruphoz: 2 bögre cukor; 2 bögre víz; 1/2 kávéskanál őrölt kardamon;
8 db csillagánizs; 8 db szegfűszeg; 2 kanál narancsvirágvíz
A sütéshez: olaj
Bibisan piskóta – datolyás finomság

Ez az isteni piskóta nagyon gazdag, laktató, és egészséges összetevőkből áll. Laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Mivel a méztől és az aszalt gyümölcsöktől is épp elég édes, a cukrot akár ki is hagyhatjuk belőle.
továbbIndiai sütőtökös spenót

A tél végére általában betelünk a hüvelyesekkel, a burgonyával és a színtelen téli terményekkel. A sütőtökös sak, vagyis spenót egy igazi színes csemege, ami az ősz kincséből és némi fagyasztott parajból könnyen elkészíthető.
továbbVegetáriánus székelykáposzta – magyaros ünnepi finomság

A vegetáriánus székelykáposzta kedvelt ünnepi étel, amelyet nem csak központjainkban hanem ételosztó pontjainkon is felszolgálunk. Az ízletes, ünnepi menü receptjét sokan kérdezték.
továbbVegán “halászlé”

A halászlé évszázadok óta hagyományos, népi finomság, ami nem hiányozhat a magyarok karácsonyi fogásai közül. Csak, hogy nem mindegy milyen áron, milyen karmát magunk mögött hagyva töltjük meg az ünnepi asztalt. Padlizsánból egy valódi halászlé ízvilágú, de mégis erőszakmentes fogást kapunk.
továbbMustár házilag

Aki kedveli a saját készítésű élelmiszereket, próbálja ki ezt a mustár receptet. Természetesen ízlés szerint variálható, fűszerezhető.
továbbPudla – sárgaborsólisztes sós palacsinta

20 dkg sárgaborsóliszt, 5 dkg finomliszt, 3/4 kk kurkuma, 1,5 kk só, 1/2 kk frissen őrölt fekete bors, 1 kk őrölt koriander, 2 evk finomra vágott petrezselyem, 3 dl hideg víz, 2 közepes paradicsom, 1 pritaminpaprika, ghí vagy növényi olaj a sütéshez, 3 ek citromlé
tovább