Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Receptek

Uborkás limonádé – a tökéletes ital kánikulára

Uborkás limonádé – a tökéletes ital kánikulára

A nyári hűtő italokat sokan tévesen úgy értelmezik, hogy mindegy, mi az, csak álljon a hűtőszekrényben 2-3 órát. Ez azonban nem így működik! Június elejétől egyre-másra jelennek meg a „frissítő” gyömbéres limonádé receptek, gyöngyöző pohár a fotókon.

tovább

Falafel (csicseriborsóból készült fasírt golyó)

Falafel (csicseriborsóból készült fasírt golyó)

A közel-keleti finomság csicseriborsóból készül. A csicseri fehérjében gazdag hüvelyes növény, vasat, vitaminokat, sok rostot is tartalmaz.

tovább

Spenót és sült házisajt tejszínes szószban (Palak Panir)

Spenót és sült házisajt tejszínes szószban (Palak Panir)

A Palak Panir Észak-India egyik kedvenc fogása. Tucatnyi változata létezik, íme egy gyorsan elkészíthető verzió.

tovább

Pasta pesto

Pasta pesto

Itt az ideje egy kis Mediterrán kalandozásnak! A "Pasta Pesto alla Genovese" az olaszok egyik méltán világhírű fogása, amelyben friss bazsalikom, fenyőmag és parmesán sajt adja a szósz egyedülálló aromáját és ízét. Ha egyszer kipróbálja, többé hallani sem akar a bolti pestókról!

tovább

Török spenótsaláta

Török spenótsaláta

A paradicsom, spenót és joghurt nem csak szuper egészséges kombináció, hanem finom és hűsítő is!

tovább

Házisajt (panír) készítése

Házisajt (panír) készítése

A nyugaton elterjedt sajt gyakorlatilag ismeretlen Indiában. Ott az emberek jobban kedvelik a friss tejtermékeket. A panír friss, házilag készült, rendkívül sokoldalú sajt: lecsurgatva levesekbe keverhetjük, vagy natúr fogyaszthatjuk, kipréselve pedig édességeket készíthetünk belőle, vagy kockákra vágva nyersen, illetve kisütve zöldségételekhez adhatjuk.

tovább

A Matar Panir receptje

A Matar Panir receptje

Ez a fogás eredetileg Punjabból, Indiából származik, de mára az egész világon rendkívüli népszerűségnek örvend. Számos változata létezik, de mindig 2-3 alapvető összetevőből áll: házisajt, borsó és paradicsom, bár időnként a borsót elhagyják belőle. Íme egy nagyon ízletes változat, amely különösen finom friss basmati, vagy jázmin rizzsel és purival* tálalva.

tovább

Málnás lassi receptje

Málnás lassi receptje

A lassik (ejtsd: "lasszi") joghurt-alapú üdítőitalok, melyek percek alatt elkészíthetők házilag, kizárólag természetes és frissítő alapanyagokból, kedvenc gyümölcse felhasználásával!

tovább

Malpura

Malpura

Malpura - fánkocskák gyümölcsjoghurtban

tovább

Alu patra

Alu patra

Ez a gyorsan és egyszerűen készíthető indiai csemege nem más, mint fűszeres burgonyával töltött, sült tekercs. Bátran kipróbálhatjuk a receptet, mert amilyen könnyen elkészül, olyan finom is.

tovább