Vegán körtés sajttora
25 dkg körte10 dkg cukor2 dl növényi tejszín30 dkg natúr tofu1 ek vanília aromasó sütőpor4 ek étkezési keményítő
A körtét meghámozzuk, felkockázzuk és botmixerrel összezúzzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a növényi tejszínt és a morzsolt tofut. Tovább pépesítjük a botmixerrel. Majd a vanília aromát, picike sót, 1 csapott kávéskanál sütőport és az étkezési keményítőt is hozzáadjuk a körtés-tofus masszához. Picit összedolgozzuk, majd egy kb. 20-22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a körtés masszánkat.
200 fokosra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, légkeveréses módban lehetőség szerint. Ha teljesen kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon jól illik hozzá a savanykás, piros gyümölcsökből készült lekvár is.
Recept: Faludi Kata