Vegán diós csiga

Vegán diós csiga

1/2 kg liszt1 csomag szárított élesztő1 cs. vanílis cukorreszelt narancs héjpici só.1/2 l növényi tej10 dkg darált dió1 dl ételolaj2 dk növényi margarin

A lisztet és más hozzávalókat annyi langyos növényi tejjel dagasztjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, fél liter mennyiséggel nagyjából.

Belecsorgatunk kb. 1 dl étolajat, amivel jól kidagasztjuk.

1 órát meleg helyen kelesztjük.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, olvasztott növényi margarinnal vastagon megkenjük és darált diót szórunk rá, nagyon sokat. 

Föltekerjük, mint a bejglit és éles késsel 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tepsibe rakjuk, megfújjuk cukros vízzel és fél órát még pihintetjük. 220 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a remekművet. Jó étvágyat!

Vissza