Online ételrendelés Asztalfoglalás

Vegán adventi diós csiga

Vegán adventi diós csiga

50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2 dl növényi tej, Vaníliás cukor, cukor vagy édesítő, 20 dkg darált dió, csipet só

50 dkg lisztet egy tálba szitálunk. Majd 5 dkg élesztőt pici cukorral megfuttatunk 2 dl növényi tejben. Az élesztőt a liszthez adjuk és annyi tejjel dagasztjuk, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk. Félretesszük és duplájára kelesztjük a masszát. 

 

Téglalap alakúra nyújtjuk tésztánkat. Megkenjünk olvasztott növényi margarinnal, amibe vaníliás cukrot is teszünk így gazdagabb ízvilágot kapunk.

Megszórjuk ízlés szerint cukrozott darált dióval a mesterművet (tetszés szerint édesítőt is használhatunk), föltekerjük majd fölszeleteljük a kalácsunkat. 

 

Tepsibe vagy kapcsos torta formába pakoljuk, a legjobb, ha rózsaszerűen rendezzük el, de más formákat is alkothatunk, kreativitásunktól függően. Meglocsoljuk az olvasztott margarin másik felével. Sütőbe toljuk és ami talán meglepő csak akkor kapcsoljuk már bea sütőt, amikor benne van a tészta! 

Mikor majdnem elkészült a kalácsunk (ez sütőtől függően 30-40 perc), forró cukros növényi tejjel meglocsolgatjuk. 

Még így is sütjük kb. 10 percig, ettől aranybarna kérget kap a tetején. Adventi édességünket tálalhatjuk is!

 

Faludi Kata receptje

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)