Online ételrendelés Asztalfoglalás

Spárgás sabji

Spárgás sabji

Egy igazi tavaszi csemege, amely egészséges, friss, roppanós, indiai fűszerezéssel.4-6 főre

Hozzávalók:

  • Egy kis fej brokkoli kisebb rózsákra szedve
  • 5 közepes újkrumpli kockára vágva
  • 750g fehér spárga, meghámozva, hosszabb darabokra vágva
  • 5 ek olaj
  • 2 db egész száraz chili
  • 2 kk őrölt római kömény
  • 3 kk őrölt koriander
  • 2 kk asafoetida vagy hing
  • 1,5 kk kurkuma
  • 2,5 kk só
  • 1 marék koriander vagy petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek frissen facsart citromlé

Elkészítés:

Egy wokban felmelegítjük az olajat és belemorzsoljuk a chilit. Miután kicsit pirítottuk, rádobjuk a krumplit és a brokkolit. Fedő alatt főzzük úgy 10-15 percig, majd megszórjuk a római köménnyel, korianderrel és asafoetidával, valamint hozzáadjuk a spárgát is. Lefedve további 25-30 percig fő, közben időnként keverünk rajta egyet, de lévén wokos szabdzsi, nyugodtan hagyhatjuk, hogy odakapjon, piruljon. 

A végén meghintjük a kurkumával, a sóval, a friss korianderrel és rácsavarjuk a citromlét. Egyet-kettőt keverünk rajta és kész is vagyunk.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)