Online ételrendelés Asztalfoglalás

Sajttal töltött padlizsán paradicsomszóssza

Sajttal töltött padlizsán paradicsomszóssza

Hozzávalók:•1 padlizsán•csicseriborsóliszt•fekete só•kurkuma•liszt•zsemlemorzsa•sajt•paradicsomszósz•oregano•bazsalikom•kakukkfű•rozmaring•bors•olaj

337874511_766467808384986_6890077956961605215_nVegyünk egy jó nagy padlizsánt, tűz felett süssük jól át, hogy megpiruljon mindenhol. Ha kész, tegyük egy edénybe, vagy tálba és fedjük le, hogy megpuhuljon. Mindeközben keverjük ki a panírunkat amiben meg fogjuk majd forgatni a padlizsánt. Csicseriborsó lisztet ízlés szerint fekete sóval (ez helyettesíti majd a tojást), és kurkumával, meg persze annyi vízzel csomómentesre keverjük, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha ez kész, akkor elővesszük a füstös-sült padlizsánunkat és fakanállal picit lenyomkodjuk. Középen vágunk egy mélyedést amibe beletesszük az előzőleg már felvágott sajtunkat. Kicsit sózzuk, borsozzuk.

 

Jöhet a bundázás. Először lisztben, majd a csicseriborsós masszánkban jól megforgatjuk, és végül belehempergetjük a zsemlemorzsába. Ha kész, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

 

Paradicsomos oregánós-bazsalikomos szósszal és reszelt sajttal a tetején, rizzsel vagy sültburgonyával tálaljuk.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)