Online ételrendelés Asztalfoglalás

Puncsos gesztenyeleves mazsolával és tejszíngolyóval

Puncsos gesztenyeleves mazsolával és tejszíngolyóval

◦ 20 dkg főtt gesztenye (lehet gesztenyepüré is, de akkor a cukorral óvatosan bánj!)◦ 1 ek. kókuszzsír◦ 1 db bourbon vaníliás cukor◦ 1 marék mazsola◦ 1 tk. puncs aroma◦ 1 db narancs leve◦ 2ek nádcukor◦ 1 csipet só◦ 2 dl növényi tej◦ növényi tejszín◦ szeletelt mandula

Elkészítése:

Összetörtem villával a gesztenyét, lehet turmixolni is, de én nem akartam annyira pépes végeredményt. Egy kis tálkába előre beáztatom a mazsolát kis vízbe, amihez hozzáadok egy kanálkányi puncsaromát. Ezután egy edénybe beleteszem a kókuszzsírt, megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, kicsit karamellizálom. Utána hozzáadom az összetört gesztenyét, a vaníliás cukrot, csipet sót, majd felöntöm a tejjel. Hozzáadom a mazsolát, hagyom kicsit felfőni és hozzáadom a narancslevet is. Már csak enyhén főzöm, majd hozzátettem 1 dl növényi tejszínt. Ezután le is zárhatod. Lehet melegen és hidegen is tálalni, ezt döntsd el a saját és vendégeid ízlése szerint. Ha hidegen szeretnéd, akkor előző este is elkészítheted és hűtőben pihenhet tálalásig. Tálaláskor tettem bele egy tejszín gömböcskét, és szórtam rá pirított mandula szeleteket.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)