Puncsos gesztenyeleves mazsolával és tejszíngolyóval
◦ 20 dkg főtt gesztenye (lehet gesztenyepüré is, de akkor a cukorral óvatosan bánj!)◦ 1 ek. kókuszzsír◦ 1 db bourbon vaníliás cukor◦ 1 marék mazsola◦ 1 tk. puncs aroma◦ 1 db narancs leve◦ 2ek nádcukor◦ 1 csipet só◦ 2 dl növényi tej◦ növényi tejszín◦ szeletelt mandula
Elkészítése:
Összetörtem villával a gesztenyét, lehet turmixolni is, de én nem akartam annyira pépes végeredményt. Egy kis tálkába előre beáztatom a mazsolát kis vízbe, amihez hozzáadok egy kanálkányi puncsaromát. Ezután egy edénybe beleteszem a kókuszzsírt, megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, kicsit karamellizálom. Utána hozzáadom az összetört gesztenyét, a vaníliás cukrot, csipet sót, majd felöntöm a tejjel. Hozzáadom a mazsolát, hagyom kicsit felfőni és hozzáadom a narancslevet is. Már csak enyhén főzöm, majd hozzátettem 1 dl növényi tejszínt. Ezután le is zárhatod. Lehet melegen és hidegen is tálalni, ezt döntsd el a saját és vendégeid ízlése szerint. Ha hidegen szeretnéd, akkor előző este is elkészítheted és hűtőben pihenhet tálalásig. Tálaláskor tettem bele egy tejszín gömböcskét, és szórtam rá pirított mandula szeleteket.