Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: +36 (36) 313-761

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Magyarország “superfood”-jai

2017.07.23.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány ismeretterjesztő kampányai a túlfogyasztással, élelmezéssel kapcsolatos problémákra mutat rá, melyekre egyből megoldásokat is kínál. Legújabb, a “superfood” trendeket górcső alá vevő kampányuk is azt a célt szolgálja, hogy felismertessék a lakossággal és a vendéglátóhelyekkel, hogy bizony, a távolról érkező, trendi alapanyagoknál sokszor tápanyagtartalomban és árban is jobbak hazai megfelelőik.

A Gasztrohősöknek meggyőződésük, hogy lehet egészségesen, változatosan és izgalmasan étkezni hazai és régiós alapanyagokból is.

Először is tisztázzuk, mit nevezünk superfood-nak! A kifejezés nem újkeletű, azonban napjainkban – a különböző gasztrotrendek szárba szökkenésével – éli igazán virágkorát. A különösen egészséges és tápláló ételek szinonimájaként használatos, azonban hazánkban egy eltorzult értelmezése terjedt el. Minél egzotikusabb (értsd messziről érkezik és drága) valami, annál inkább elhisszük “szuperélelmiszer” voltát. Kicsit olyan ez, mint a mondás, mely szerint “messziről jött ember azt mondd, amit akar”. És miközben járjuk a bioboltokat az antioxidánsban, ásványi anyagban, vitaminban gazdag “superfood”-okért, nem is sejtjük, hogy azok valójában egy karnyújtásnyira hevernek tőlünk. Ugyanis Magyarországon is bőven akadnak szuper alapanyagok, sőt, sok közülük kenterbe veri divatos “ellenfeleit” is!

Lássuk, kik ők! (a képre kattintva nagy méretben is megnézheted) 


Forrás: recity.hu

vissza