Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: +36 (36) 313-761

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Hasta la vista... husi!

2015.12.10.

A Terminátor azt üzeni, hogy „Hagyd abba a húsevést és mentsd meg a bolygót!”
A BBC friss riportja szerint Arnold Schwarzenegger, akit a világ hosszú éveken át a testépítéshez szükséges húsevés szószólójaként ismert, arról nyilatkozott, hogy a “testépítők is lehetnek vegetáriánusok”, és hogy “heti 1-2 húsmentes nap, segít a klímaváltozás elleni harcban”

Úgy néz ki, hogy Arnie, aki dagadó izmairól és az olyan kijelentéseiről volt híres, mint az "Úgy ütsz, mint egy vega", most igen csak tértékelte a húsevésről alkotott nézőpontját! Fenti mondatai egy párizsi klímaváltozási konferencián hangzottak el és amikor arról kérdezték, hogy mit ajánl azok számára, akik nem tudnak egyik napról a másikra áttérni a vegetáriánus étrendre, azt tanácsolta, hogy legyenek "részidős vegák" kezdetben.

"Az üvegházhatásért, és ezen keresztül a klímaváltozásért felelős gázok 28%-át a húsipar termeli, szóval összeszedhetnénk magunkat! Az persze sokak számára túl nagy kérés lehet, hogy teljesen vegák legyenek, de heti 1-2 húsmentes nap egy jó start lesz!"

Természetesen szóba került a sport, és különösen a fitness és testépítés témaköre is. A riporter azon kérdésére, hogy azok a fiatalok, akik "Terminátor testet" akarnak, hogyan szerezhetik meg a szükséges fehérjét, Arnie ezt válaszolta:

"Mint tudjuk, szerencsére számos forrásból bevihető a szükséges fehérje mennyiség, például a zöldségekből. Találkoztam számos vega testépítővel és súlyemelővel, akik erősek és egészségesek!"

A húsipar által előállított mérgező gázok riasztó mértéke mellett a Governator reagált a klímaváltozásért felelős egyéb tényezőkre is és előadását azzal az üzenettel zárta, hogy optimista a klímaváltozás elleni harcot illetően.

Ha tetszett Önnek a cikk, kérjük ossza meg ismerőseivel! Forrás: BBC, Fordítás: govindaeger.hu

vissza