Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: +36 (36) 313-761

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Ez történik a testeddel, ha felhagysz a húsevéssel

2016.02.11.

Mindenki maga dönti el, hogy fogyaszt-e, és ha igen, mennyi húst. Azonban tény, ha teljesen elhagyjuk a húst, meglepő változásoknak lehetünk tanúi a testünkön.

Sokan azzal érvelnek a vegetarianizmus ellen, hogy a húsban pótolhatatlan fehérjék vannak, amiket a vegák így teljesen kihagynak az étrendjükből. A fehérjéket azonban rengeteg módon lehet pótolni, ezért aki úgy dönt, káros következmények nélkül elhagyhatja a húst, ha egyébként kiegyensúlyozott étrendet tart fent. Egy 2013-as felmérés szerint kifejezetten jó hatással van az egészségre a húsmentes lét: eszerint a vegák átlagosan ötödével tovább élnek, mint húsfogyasztó társaik. Most viszont lássuk, miket tapasztalhatsz rövid idővel azután, hogy felhagytál a húsevéssel!

Ragyogó és tiszta bőr

Egy növényi alapú étrend segít a bőrnek öntisztító és regeneráló folyamataiban, így minél több zöldséget fogyasztasz hús helyett, annál tisztább bőrre számíthatsz.

Kevésbé lesz savas a szervezeted

A feldolgozott húsok és a tejtermékek túlzott fogyasztása savas környezetet alakítanak ki a testben. Ez pedig gyakori hányingert, fejfájást, fáradtságot okozhat. Ha az állati eredetű élelmiszereket lecseréled gyümölcsökre, zöldségekre és teljes kiőrlésű gabonára, fittebb és energikusabb leszel.

Alacsonyabb lesz a koleszterinszinted

Az állati eredetű hús és tejtermékek sajnos teli vannak telített zsírokkal, amelyek magas koleszterinszintet okozhatnak. Egy vizsgálatban azoknak, akik növényi alapú diétára váltottak, 35 százalékkal csökkent a koleszterinszintjük.

Leadsz pár kilót, anélkül hogy észrevennéd

A fehérjék vega változatai, például a tofu, általában alacsony kalóriás ételek. A rengeteg zöldség, gyümölcs, magok és hüvelyesek – a növényi diéta alapjai – rostokban gazdag ételek, tehát javítják az anyagcserét. Valószínűleg ezek az okok állhatnak a fogyás hátterében, ha húsról ezekre az ételekre váltasz.

Forrás: http://www.lifehack.org/364279/7-changes-youll-undergo-when-you-stop-eating-meat

vissza