Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: +36 (36) 313-761

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Élő ételekkel gyógyult a legszexisebb 76 éves

2016.09.06.

A 76 esztendős Mimi Kirk fotóit látva sok nő sóhajt fel, „bárcsak így néznék ki én is ennyi idősen”! Az idős asszonyt Amerikában a Legszexisebb ötvenen felüli nőnek szavazták meg. Mimi harminc éves korától vegetáriánus, 69 éves kora óta pedig csak nyers – úgynevezett élő ételeket eszik.

Mimi hétszeres nagymama, és amikor 69 évesen közölte vele az orvos, hogy magas a vérnyomása és a koleszterinje – ráadásul a reumás kezei is fájtak az arthritis miatt – úgy döntött, vigyázni fog magára, mert még sokáig élvezni szeretné az életet, az unokáit. El is határozta, hogy első lépésként zöldségturmixokkal csinál egy méregtelenítő hónapot. Egy hónappal később a laborértékei és a vérnyomása is tökéletes volt. Elmondása szerint fantasztikus érzés kerítette hatalmába, mert rengeteg energiája lett, a bőre sokkal-sokkal szebb, nincsenek fájdalmai. Azóta az élő ételek egyik legnagyobb rajongója szerte a világon. És, ahogy a képen is látszik: gyönyörű és egészséges. Gyakran nézik 88 éves nővére lányának, amikor együtt sétálnak.

Utazásra aszalt gyümölcs és diófélék

Az idős asszony rengeteg friss turmixot iszik ma is, mert a gyümölcsök még a zöldségekkel együtt is nagyon finomak, és így sok-sok ásványianyagot, vitamint kap a szervezete. Ilyenkor nyáron sokat utazik, amikor is sok diófélét, magvakat, szárított gyümölcsöt visz magával. Ha nem túl hosszú az út, akkor salátába csomagolva diós hamburgert, vadrizst. „Nem csinálok belőle nagy ügyet, ha egy-egy utamon nincs más, és kivételesen főtt ételt is eszem, de mindig csomagolok magamnak némi élő harapnivalót.”

Fiatalabb férjemet az apámnak nézik

Nem szokott le a nassolásról sem, bár tejcsokoládét már nem fogyaszt, pedig nagyon szerette. „A csokoládé nyers változatát én magam készítem, mint ahogy nyers csokis kekszeket is. A barátom is nagyon szereti. A másik nagy kedvenc a nyers fagylalt, a mangó a
kedvencem” nyilatkozta Mimi, akihez csupán étkezési szokásaiban hasonlít a 70 éves nagymama, Anette Larkins. A mediterrán típusú asszony nem csak a nyers vegán táplálkozásban hisz, de a zöldségek, gyümölcsök levén és a kertjében gyűjtött és szűrt esővízen kívül mást nem is iszik. „Ha a növényeim csodásan érzik magukat tőle, akkor nekem miért ne lenne jó?” A hetvenes floridai asszonynak igaza lehet, ugyanis amikor együtt sétálnak, 50 éves férje gyakran kap dicséretet, hogy milyen szép a lánya.

“Természetesen én sem mindig voltam vegetáriánus. A férjem a hatvanas években egy húsfeldolgozó üzemet vezetett, és nagyjából ekkoriban határoztam el, hogy felhagyok a húsevéssel. Később nyers vegán lettem, vagyis kizárólag nyers formában eszem zöldségeket, gyümölcsöket és magokat ” – nyilatkozta Annette.


Forrás: http://www.amdala.hu/

vissza