Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: +36 (36) 313-761

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Élelmiszerek, aminek soha nem kell nézni a szavatossági idejét

2018.01.12.

Vásárláskor igen érdemes minden élelmiszernek megnézni az eltarthatósági idejét. Pontosabban ne keverjük össze az élelmiszerek csomagolásán található minőségét megőrzi és a fogyasztható (gyorsan romló élelmiszereknél) feliratokat.
Az időszak eltelte nem jelenti azt, hogy a termékünk már nem fogyasztható.

Élelmiszerek, amelyek helyes tárolással korlátlan ideig fogyaszthatók

Rizs

A felbontatlan rizst is gond nélkül felhasználhatjuk akár több év után is, a benne lévő szemek ugyanolyan jók, mint a vásárlás napján. Ez igaz a fehér- és a vadrizsre, valamint az arborio, jázmin és basmati fajtákra. A fényezett fehérrizs például 30 évig megőrzi tápanyagtartalmát, ha légmentes tárolóban és 4 fok alatt tartjuk. A barnarizs a magasabb olajtartalma miatt megavasodhat. Fontos, hogy a felbontott rizst légmentesen tároljuk, így nem támadják meg a különböző rovarok.

Méz

A mézről sokan tudjuk, hogy korlátlan ideig eláll. A legrégebbi üveg méz állítólag 5500 éves! Igaz, hogy a méz állásában először besűrűsödik, aztán kristályosodik, de e miatt kár lenne kidobni. Nyitott tetővel állítsuk forró vízbe, és kevergessük addig, amíg a kristályok fel nem olvadnak. A túlhevítéssel vigyázzunk, hogy az értékes anyagok ne menjenek tönkre benne.

Fotó: pixabay.com

Ételecet

Sima ételecetből vásárolhatunk akármilyen nagy kiszerelést, nem megy kárba. Ha jól zárható üvegben tartjuk, sohasem veszít minőségéből. Mindig lesz otthon kéznél a salátaöntetek készítéséhez és a környezetbarát takarításhoz.

Vanília esszencia

A csodás illatú vaníliaesszencia – amennyiben alkohol hozzáadásával készült – mindig friss marad és megtartja zamatát. A vaníliapótló szerekről, aromákról mindez nem mondható el.

Az asztali-, tengeri- és kóser só mindig ugyanolyan friss marad, mint amikor megvettük, csak tároljuk száraz helyen, adalékanyag nélkül ugyanis könnyen összeáll.

Kukoricakeményítő

Hogy sokáig eltartható legyen tartsuk ezt is száraz, hűvös helyen egy jól zárható dobozban.

Cukor

Azt sokan tudjuk már, hogy a cukor helyes tárolás mellett korlátlan ideig megőrzi a minőségét. Nem nyújt táptalajt a baktériumok szaporodásához, csak légmentesen, zárt dobozban – távol bogaraktól és párától – kell tárolni.

Fotó: pixabay.com

Szárazbab

A hiedelemmel ellentétben jól előkészített és megszárított ( esetleg fagyasztóban kezelt) bab megfelelően záródó dobozban nem lesz zsizsikes.Ha jól és légmentesen zárjuk, az idők végezetéig megtartja minőségét, és tápanyagértéke sem szenved csorbát.

Juharszirup

Amerikában szinte mindennapos vendég a reggelizőasztalon és a palacsinták tetején, többen már itthon is használják. Miután édes, így ebben sem tudnak egyszerűen elszaporodni a mikroorganizmusok, penészgombák – ha az üveg bontatlan.


Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu

vissza