Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: +36 (36) 313-761

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

A KLÍMÁÉRT BE KELL ÁLDOZNI A MARHAHÚST, ÁLLÍTJÁK SVÉD KUTATÓK

2016.02.28.

Drasztikusan, akár több, mint 50%-kal vissza kell fogni a marhahús fogyasztást, mert enélkül nem tarthatók a decemberi ENSZ klímacsúcson elfogadott célok, számolták ki a kutatók.

A decemberben megkötött párizsi klímamegállapodás értelmében az ENSZ tagállamai kötelezettséget vállaltak arra, hogy a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius-fok alatt tartják az iparosodás előtti mértékhez képest. A 195 ország emellett folytatja az erőfeszítéseket arra is, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.
A cél eléréséhez az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős mértékű csökkentése szükséges, és ez nem csak a szén-dioxidra, hanem a mezőgazdaságból származó metánra is érvényes.
A svéd kutatók számításai szerint az élelmiszer-termeléssel összefüggő gázkibocsátás visszafogása csak részben oldható meg a technológia fejlesztésével, illetve a termelékenység növelésével. A szükséges csökkentés csak akkor valósítható meg, ha az étkezési szokások is megváltoznak, vagyis az emberek a jelenlegihez képest legalább 50%-kal vagy kevesebbet fogyasztanak a kérődző állatok húsából, ami elsősorban marha-, birka- és ürühúst jelent. Ezeknek a beleiben ugyanis az elfogyasztott rostok megemészthetetlensége miatt nagy mennyiségben termelődik metán.
A tej- és a tejtermékek jelenlegi szinten maradó fogyasztása csak akkor lenne összeegyeztethető a klímavédelmi célokkal, ha a technológia jelentősen fejlődne, áll a tanulmányban.
Forrás: vs.hu
vissza