• 1
  • Kiszállítás megrendelése előző nap délig!
  • Kerthelység
  • 3
  • 4
  • 5

"Heti 3 alkalommal vegetáriánus vagyok!"-mondja Jamie Oliver

2015.07.13.

A “Pucér szakács”, aki hamarosan kiadja vegetáriánus szakácskönyvét, nem csak maga követi a vegetáriánus étrendet heti 2-3 nap, hanem rajongótáborát is arra biztatja, hogy jelentősen reformálják meg étrendjüket!

Bár Jamie Oliver leghíresebb kreációi között több húsalapú receptet is találunk, a világhírű séf most ennek épp az ellenkezőjét helyezi kampánya középpontjába, amikor arra bátorít mindenkit, hogy gyakorlatilag csökkentsék a felére húsfogyasztásukat! Mint mondja, ezzel nem csak “egy rakás pénzt fognak spórolni”, hanem a környezetvédelmet is segítik, ráadásul sokkal egészségesebbek lesznek.

Jamie nem “bort iszik és vizet prédikál”. Ő maga is betartja a heti 3 húsmentes napot és elmondása szerint a tapasztalata “abszolút örömteli”. “A tudatos vegetáriánus és vegán étrend nagyon jó irányba mutat egészségügyi szempontból! Érdemes hát tanulnunk a vegáktól és előtérbe kell helyeznünk a növényi alapú finomságok élvezetét”-teszi hozzá.

Jamie nem rég egy vegetáriánus szakácskönyvet is írt, melyet szeretne minél hamarabb a nyilvánosság elé tárni, de még tárgyalásokat folytat a Channel 4 producereivel erről, akik bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy mekkora általános igény lenne a könyvre. Jamie persze nem osztja a véleményüket és készül a bemutatóra.

A húsmentes napok témájáról a “Mumsnet” nevű, szülőknek szóló honlapon írt, annak apropójából, hogy világméretű kampányát,  “Az Étel Forradalmának Napja”-t beharangozza. A kampány célja nem kevesebb, mint hogy elérje, hogy kötelezővé tegyék az ételekről, étkezésről szóló oktatást az iskolákban. “Egyszerűen arról van szó, hogy az üknagymamáink el sem tudták volna képzelni, hogy annyi húst megegyenek, amennyit mi manapság eszünk: hús reggelire, hús ebédre, hús vacsorára, heti 6-7 alkalommal! Az, hogy ezt lecsökkentsük, mindenképpen jó ötlet! És nem csak egészségügyi, hanem környezetvédelmi és gazdasági szempontból is!” - teszi hozzá.

Amikor egy aggódó anyuka megkérdezte tőle, hogy hogyan biztosíthatja a megfelelő mennyiségű fehérjét gyermeke számára, Jamie ezt válaszolta: “Fedezd fel a babfélék csodálatos világát! Manapság a szupermarketek széles választékban kínálják őket és rengeteg recept elérhető online. Az olaszok és a spanyolok például végtelen variációban használják és tálalják fel a babféléket, legyen az egész, feles, puha, vagy ropogós. És ráadásul olyan olcsóak mint a chips, de sokkal táplálóbbak!”

Amikor a sztárséfet közelgő 40-ik szülinapjával kapcsolatos érzéseiről kérdezték, elmondta, hogy feleségével együtt boldogan élik meg ezt a kerek évfordulót, majd hozzátette: “Remélem, hogy a 40-es forduló nem lesz hatással az étkezési szokásaimra, mert úgy érzem, hogy az utóbbi időben nagyon jó irányba haladok!”

Forrás: www.dailymail.co.uk

Fordítás: Govinda Eger

Ha tetszett a cikk, kérjük fejezze ki egy lájkkal és ossza meg barátaival, ismerőseivel!
vissza

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: +36 (36) 313-761 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)