Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Vegetáriánus kisokos

Aggódik a Földért?

2018.06.04. Aggódik a Földért?

Elkészült az eddigi legnagyobb elemzés arról, hogy az állattartással mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk hátra.

tovább

Mi a közös Beyoncéban, Brad Pittben és Woody Harrelsonban?

2018.06.04. Mi a közös Beyoncéban, Brad Pittben és Woody Harrelsonban?

Egyszerű divat vagy élet-halál kérdése az a mozgalom?
Klímaváltozás, egészségügyi megfontolások, az állatok jogai, környezetvédelmi szempontok – ezeket az érveket hozza fel a vegán életmódra áttértek többsége.

tovább

A vegánság a boldogság kulcsa a ‘világ legboldogabb embere’ szerint

2018.04.03. A vegánság a boldogság kulcsa a ‘világ legboldogabb embere’ szerint

Matthieu Ricard buddhista szerzetes szerint a növényi étrendben rejlik a hosszútávú jólét titka.
A tibeti buddhista szerzetes, akit a ‘világ legboldogabb emberének’ is tartanak, hangsúlyozta, hogy vegán életmódjának tulajdonítja tartós boldogságát.
A nepáli monostorban élő szerzetes a kitüntető megnevezést tudósoktól kapta, miután részt vett egy 12 éves, meditáció és együttérzés témájú kutatásban a Wisconsin-i egyetemen.

tovább

Az élővilág védelme érdekében vissza kell szorítanunk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat

2018.03.14. Az élővilág védelme érdekében vissza kell szorítanunk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat

Globálisan a felére kell csökkenteni a hús- és tejtermékek előállítását, valamint -fogyasztását 2050-re, hogy elkerülhetőek legyenek a földi életet veszélyeztető klímaválság katasztrofális hatásai. Ha nem fékezzük meg a jelenleg uralkodó fogyasztási és termelési tendenciákat, akkor a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 52%-át a mezőgazdaság fogja adni a következő évtizedekben, melynek 70%-a a hús- és tejiparból származik.

tovább

Élelmiszerek, aminek soha nem kell nézni a szavatossági idejét

2018.01.12. Élelmiszerek, aminek soha nem kell nézni a szavatossági idejét

Vásárláskor igen érdemes minden élelmiszernek megnézni az eltarthatósági idejét. Pontosabban ne keverjük össze az élelmiszerek csomagolásán található minőségét megőrzi és a fogyasztható (gyorsan romló élelmiszereknél) feliratokat.
Az időszak eltelte nem jelenti azt, hogy a termékünk már nem fogyasztható.

tovább

VEGA TÖRVÉNY PORTUGÁLIÁBAN

2018.01.12. VEGA TÖRVÉNY PORTUGÁLIÁBAN

A portugál parlament 2017. március 3-án megszavazta az ún. „vega” törvényt, amely „előírja, hogy minden közétkezde kínáljon legalább egy vegetáriánus menüt Portugáliában”. Az ok: egészségesebb és lassítja a klímaváltozást.

tovább

Újabb csodaszer? Napi egy adag zöld saláta frissen tarthatja az agyat

2017.12.21. Újabb csodaszer? Napi egy adag zöld saláta frissen tarthatja az agyat

1997 óta figyelték egy kutatásban részt vevő szakemberek egy amerikai nyugdíjas közösség tagjainak szellemi állapotát. Évente megvizsgálták őket, és mindig megkérdezték tőlük, mennyi spenótot, káposztafélét, salátát ettek. A salátázók és nem salátázók eredményei között jelentős különbség volt.

tovább

A Brit Táplálkozástudományi Szövetség minden életkorban vegán étrendet ajánl!

2017.09.26. A Brit Táplálkozástudományi Szövetség minden életkorban vegán étrendet ajánl!

Az Egyesült Királyság legnagyobb, táplálkozással és étrenddel foglalkozó szervezete, a Brit Táplálkozástudományi Szövetség a vezérigazgatójuk által aláírt dokumentumban kijelenti, hogy a helyesen összeállított növényi étrend minden életszakaszban támogatja az emberek egészségét.

tovább

A tejfogyasztásról, ájurvédikus szemszögből dr. David Frawley tollából

2017.07.24. A tejfogyasztásról, ájurvédikus szemszögből dr. David Frawley tollából

A védikus megközelítés, ami alapján a tej életerő, egészség és a spirituális megvalósításhoz fontos táplálék. A probléma nem a tejjel van, hanem a megfelelő tudás hiányával. Azzal, hogy a nyugati társadalom nem tudja mi nevezhető tejnek vagy éppen a tejet ki, milyen módon, mikor, mivel kombinálva fogyassza ahhoz, hogy valóban életerő legyen és ne méreg a szervezete számára. 

tovább

Magyarország “superfood”-jai

2017.07.23. Magyarország “superfood”-jai

A Felelős Gasztrohős Alapítvány ismeretterjesztő kampányai a túlfogyasztással, élelmezéssel kapcsolatos problémákra mutat rá, melyekre egyből megoldásokat is kínál. Legújabb, a “superfood” trendeket górcső alá vevő kampányuk is azt a célt szolgálja, hogy felismertessék a lakossággal és a vendéglátóhelyekkel, hogy bizony, a távolról érkező, trendi alapanyagoknál sokszor tápanyagtartalomban és árban is jobbak hazai megfelelőik.

tovább