Online ételrendelés Asztalfoglalás

Zöldborsóval töltött burgonya tikka titka :)

Zöldborsóval töltött burgonya tikka titka :)

Ez az indiai zöldborsóval töltött burgonyafasírt, vagy tikki/tikka bármelyik magyar család asztalán is megállná helyét. Fűszerezése egyszerű és sok különféle verzióban készíthető.

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 kk só
  • 1/4 kk frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1,6 dl puhára párolt zöldborsó
  • 1/2 kk garam masala fűszerkeverék (vagy fűszerek ízlés szerint: bors, római kömény, fahéj, szegfűszeg, babér, gyömbér, kurkuma, hing)
  • 1/4 kk só

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Hozzádolgozzuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk.

A puhára párolt zöldborsót garam masalával és sóval ízesítjük, villával összetörjük, s ugyancsak 10 részre osztjuk.

A burgonyalabdák közepébe becsomagoljuk a zöldborsóadagokat, ismét golyóvá gömbölyítjük, majd enyhén meglapítjuk őket. Azok számára, akiknek a borsóval való megtöltés túl időigényes, az egyszerűbb alternatíva lehet, hogy a borsós masszát egyszerűen elkeverjük a tört krumplival és úgy formázunk belőle golyókat a sütéshez.

Kissé kiolajozott palacsintasütőben, teflon serpenyőben a lehető legkisebb lángon mindkét oldalukat 15-20 percig sütjük, hogy vörösesbarna héjuk képződjön. Forrón tálaljuk. A legjobb hozzá a koriander csatni, de friss salátával, levesek, főzelékek mellé, vagy feltétként is tökéletes csemege.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)