Wokban sült fűszeres krumpli-zöldborsó sabji
Ez a recept a tipikus “mit főzzek, ha nincs itthon semmi” típusú fogás, hiszen csak egy kis burgonyára és némi fagyasztott zöldborsóra lesz szükségünk. Gyors az előkészítése és az elkészítése, mégis ízletes.
Hozzávalók:
- 2 dl kókuszolaj
- 2 kk ajwain
- 3 száraz chili
- 1 kk asafoetida
- 7-8 közepes krumpli kockára vágva
- 30 dkg zöldborsó
- 2 kk őrölt koriander
- 1 kk mangópor
- 1 kk kurkuma
- 2,5 kk só
Elkészítés:
Egy öntöttvas wokban felhevítjük a kókuszolajat, fontos, hogy forró legyen, de ne égjen meg. Beleszórjuk az ajwaint, a morzsolt száraz chilit és az asafoetidát, valamint hozzáadjuk a krumpli kockákat, az őrölt koriandert, a mangóport, és ha szeretjük a csípőset, akkor itt lehet még chiliport szórni rá. Jól összekeverjük, és kb. fél órát sütjük, időnként megkeverve. Időközben a zöldborsót megpároljuk, majd jól lecsepegtetve azt is hozzákeverjük a krumplihoz. Újabb negyed órát sütjük, közben keverünk rajta egyet-kettőt. A végén meghintjük a sóval és a kurkumával, összekeverjük és még pár percig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Illatos jázmin rizzsel vagy friss ropogós purival tálaljuk.
Jó étvágyat!
via: krisna.hu