Online ételrendelés Asztalfoglalás

Wokban sült fűszeres krumpli-zöldborsó sabji

Wokban sült fűszeres krumpli-zöldborsó sabji

Ez a recept a tipikus “mit főzzek, ha nincs itthon semmi” típusú fogás, hiszen csak egy kis burgonyára és némi fagyasztott zöldborsóra lesz szükségünk. Gyors az előkészítése és az elkészítése, mégis ízletes.

Hozzávalók:

  • 2 dl kókuszolaj
  • 2 kk ajwain
  • 3 száraz chili
  • 1 kk asafoetida
  • 7-8 közepes krumpli kockára vágva
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 kk őrölt koriander
  • 1 kk mangópor
  • 1 kk kurkuma
  • 2,5 kk só

Elkészítés:
Egy öntöttvas wokban felhevítjük a kókuszolajat, fontos, hogy forró legyen, de ne égjen meg. Beleszórjuk az ajwaint, a morzsolt száraz chilit és az asafoetidát, valamint hozzáadjuk a  krumpli kockákat, az őrölt koriandert, a mangóport, és ha szeretjük a csípőset, akkor itt lehet még chiliport szórni rá. Jól összekeverjük, és kb. fél órát sütjük, időnként megkeverve. Időközben a zöldborsót megpároljuk, majd jól lecsepegtetve azt is hozzákeverjük a krumplihoz. Újabb negyed órát sütjük, közben keverünk rajta egyet-kettőt. A végén meghintjük a sóval és a kurkumával, összekeverjük és még pár percig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.


Illatos jázmin rizzsel vagy friss ropogós purival tálaljuk.

 

Jó étvágyat!


via: krisna.hu

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)