Online ételrendelés Asztalfoglalás

Vegetáriánus székelykáposzta

Vegetáriánus székelykáposzta

Van egy isteni finomság, amely minden magyar embernek az asztalára kerül Karácsonykor, akár vegetáriánus, vegán vagy hagyományos verzióban. Íme az előbbi receptje:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0.6 kg savanyú káposzta
  • 100 g szójakocka (vagy 2 liter tejből házisajt)
  • 50 g rizs
  • 30 g liszt
  • 30 ml olaj
  • 25 g só
  • 2 db babérlevél
  • 1 evk fűszerpaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kiskanál hing (hagyma helyett)
  • 1 kiskanál füstaroma

A savanyú káposztát átmossuk és kevés vízzel feltesszük főni. Egy nagyobb lábasban a napraforgóolajon enyhén pirítsuk meg a fűszerpaprikát és a hinget. Vigyázat, hogy ne hevítsd túl az olajat, mert akkor keserű lesz! Mindkét fűszer hajlamos rá. A már rotyogó káposztát a fűszeralapra öntjük.

Sózzuk, adjuk hozzá a frissen őrölt fekete borsot, a babérlevelet, a szójával vagy házisajt kockákkal együtt, hogy idejekorán magába szívja a fűszereket, ez különösen a szója esetében fontos, ami önmagában nem túl ízes alapanyag. Ezt követően kb. 1 órán át kell főzni az alapanyagokat, majd jöhet hozzá az utolsó hozzávalók egyike, a rizs. Ha a család szereti, akkor a rizzsel egy időben fűszerköménnyel is ízesíthetjük az ételt. Közben rántást készítünk és a káposztához adjuk. Ha puhára főtt a rizs és a káposzta is, akkor szükség szerint még adjuk hozzá vizet. A végén 1 pohár tejföllel vagy szójatejföllel sűrítjük a káposztát, és füst sóval, vagy füstaromával ízesítjük az ételt. Némi pritaminpaprikát hozzáadva érhetjük el a hagyományos, magyaros ízvilágot. 

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)