Tejszínes sült szabdzsi házisajttal

Tejszínes sült szabdzsi házisajttal

Nem túl fűszeres, ám annál laktatóbb szabdzsi. A csilit ne hagyjuk ki belőle, mert épp az, ami segít megemészteni az olajban sült zöldségeket. Vegán verziójában használhatunk bele szójajoghurtot, kókusztejszínt és tofut.

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol

3 db közepes burgonya

1 db padlizsán

2 liter tejből készült házisajt

1 db pritamin paprika

bőséges olaj a sütéshez

2 ek ghí vagy kókuszzsír

1 kk egész római kömény

diónyi reszelt gyömbér

2 db szárított piros csili

3 dl tejszín

1 dl joghurt

2 kk őrölt garam masala

1 db paradicsom

2 kk só

1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

Elkészítjük a házisajtot. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a padlizsánt, a pritamint, a burgonyát és a házisajtot kb. 1x1cm-es kockákra vágjuk. Mindent egymás után bő olajban kisütünk. A padlizsánt egészen sütétre süssük, ne rémüljünk meg a színétől. Érdemes a krumplit hagyni utoljára, mert semlegesíti az olajban a többi zöldség ízét.

Amikor ezek kisültek, elkészítjük a fűszeralapot: a ghít felhevítjük, hozzáadjuk a római köményt, majd a gyömbért, és a csilit is belemorzsoljuk. Rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a joghurtot. Amikor felforrt, hozzáadunk mindent, amit kisütöttünk, és óvatosan kevergetve összeforraljuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a zöldségeket! Időközben hozzáadjuk a garam masalát is, és a nagy lyukú reszelőn lereszelt, háj nélküli paradicsomot is. Megsózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Forró párolt rizzsel tálaljuk, de illik hozzá bármilyen lepény, csatni és könnyű saláta is.

Vissza