Online ételrendelés Asztalfoglalás

Tejszínes sült sabji házisajttal

Tejszínes sült sabji házisajttal

Nem túl fűszeres, ám annál laktatóbb szabdzsi. A csilit ne hagyjuk ki belőle, mert épp az, ami segít megemészteni az olajban sült zöldségeket. Vegán verziójában használhatunk bele szójajoghurtot, kókusztejszínt és tofut.

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol

3 db közepes burgonya

1 db padlizsán

2 liter tejből készült házisajt

1 db pritamin paprika

bőséges olaj a sütéshez

2 ek ghí vagy kókuszzsír

1 kk egész római kömény

diónyi reszelt gyömbér

2 db szárított piros csili

3 dl tejszín

1 dl joghurt

2 kk őrölt garam masala

1 db paradicsom

2 kk só

1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

Elkészítjük a házisajtot. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a padlizsánt, a pritamint, a burgonyát és a házisajtot kb. 1x1cm-es kockákra vágjuk. Mindent egymás után bő olajban kisütünk. A padlizsánt egészen sütétre süssük, ne rémüljünk meg a színétől. Érdemes a krumplit hagyni utoljára, mert semlegesíti az olajban a többi zöldség ízét.

Amikor ezek kisültek, elkészítjük a fűszeralapot: a ghít felhevítjük, hozzáadjuk a római köményt, majd a gyömbért, és a csilit is belemorzsoljuk. Rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a joghurtot. Amikor felforrt, hozzáadunk mindent, amit kisütöttünk, és óvatosan kevergetve összeforraljuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a zöldségeket! Időközben hozzáadjuk a garam masalát is, és a nagy lyukú reszelőn lereszelt, háj nélküli paradicsomot is. Megsózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Forró párolt rizzsel tálaljuk, de illik hozzá bármilyen lepény, csatni és könnyű saláta is.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)