Spárgás sabji
Egy igazi tavaszi csemege, amely egészséges, friss, roppanós, indiai fűszerezéssel.4-6 főre
Hozzávalók:
- Egy kis fej brokkoli kisebb rózsákra szedve
- 5 közepes újkrumpli kockára vágva
- 750g fehér spárga, meghámozva, hosszabb darabokra vágva
- 5 ek olaj
- 2 db egész száraz chili
- 2 kk őrölt római kömény
- 3 kk őrölt koriander
- 2 kk asafoetida vagy hing
- 1,5 kk kurkuma
- 2,5 kk só
- 1 marék koriander vagy petrezselyem apróra vágva
- 1 ek frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Egy wokban felmelegítjük az olajat és belemorzsoljuk a chilit. Miután kicsit pirítottuk, rádobjuk a krumplit és a brokkolit. Fedő alatt főzzük úgy 10-15 percig, majd megszórjuk a római köménnyel, korianderrel és asafoetidával, valamint hozzáadjuk a spárgát is. Lefedve további 25-30 percig fő, közben időnként keverünk rajta egyet, de lévén wokos szabdzsi, nyugodtan hagyhatjuk, hogy odakapjon, piruljon.
A végén meghintjük a kurkumával, a sóval, a friss korianderrel és rácsavarjuk a citromlét. Egyet-kettőt keverünk rajta és kész is vagyunk.