Mogyorós cukkini-pakora – indiai bundás cukkini
Igazi nyári csemege, amit elkészíthetünk mogyoróval de más magvakkal is, vagy akár magok nélküli verzióban is. Gyorsan elkészül és ideális vendégváró, de könnyű harapnivaló nyári estékre vagy a strandolós piknik-csomagba is…
Hozzávalók:
- 15 dkg átszitált csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt,
- 1,5 kk olvasztott ghí vagy növényi olaj,
- 1 ek citromlé,
- 1 csípős zöldpaprika,
- 1 kk só,
- kb. 9 ek hideg víz,
- 1/4 kk sütőpor,
- 3 ek finomra vágott mogyoró, vagy más mag
- 25 dkg cukkini,
- ghí vagy étolaj a sütéshez
A lisztet, a zsiradékot, a citromlevet és a finomra vágott zöldpaprikát fokozatosan annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Letakarva 10-15 percre félretesszük, majd habverővel még egyszer megkeverjük. Hozzáadjuk a sütőport és a mogyorót.
A cukkinit megmossuk és 6 mm vastag karikákra vágjuk.
A zsiradékot 180°C-ra melegítjük. 6-8 cukkinikarikát megmártunk a tésztában, beledobjuk a zsiradékba és aranybarnára sütjük. Ugyanígy járunk el a fennmaradó cukkinivel. Minden adag előtt kavarjuk fel a tésztát, hogy a mogyoró nehogy leülepedjen az aljára.