Online ételrendelés Asztalfoglalás

Mogyorós cukkini-pakora – indiai bundás cukkini

Mogyorós cukkini-pakora – indiai bundás cukkini

Igazi nyári csemege, amit elkészíthetünk mogyoróval de más magvakkal is, vagy akár magok nélküli verzióban is. Gyorsan elkészül és ideális vendégváró, de könnyű harapnivaló nyári estékre vagy a strandolós piknik-csomagba is…

Hozzávalók:

  • 15 dkg átszitált csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt,
  • 1,5 kk olvasztott ghí vagy növényi olaj,
  • 1 ek citromlé,
  • 1 csípős zöldpaprika,
  • 1 kk só,
  • kb. 9 ek hideg víz,
  • 1/4 kk sütőpor,
  • 3 ek finomra vágott mogyoró, vagy más mag
  • 25 dkg cukkini,
  • ghí vagy étolaj a sütéshez

A lisztet, a zsiradékot, a citromlevet és a finomra vágott zöldpaprikát fokozatosan annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Letakarva 10-15 percre félretesszük, majd habverővel még egyszer megkeverjük. Hozzáadjuk a sütőport és a mogyorót.
A cukkinit megmossuk és 6 mm vastag karikákra vágjuk.

A zsiradékot 180°C-ra melegítjük. 6-8 cukkinikarikát megmártunk a tésztában, beledobjuk a zsiradékba és aranybarnára sütjük. Ugyanígy járunk el a fennmaradó cukkinivel. Minden adag előtt kavarjuk fel a tésztát, hogy a mogyoró nehogy leülepedjen az aljára.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)