Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Karácsonyi zserbó tojás nélkül

 

24 szelet, igazi ünnepi ínyencség a Govinda Csillaghegy zserbótortája, amely nem csak a klasszikus sárgabarackkal, hanem eper, vagy málnalekvárral is megállja a helyét. Imádtuk! :)

Hozzávalók:

40 dkg margarin

7 dkg porcukor

fél csomag élesztő

10 g sütőpor

65 dkg liszt

1,5 dl rizstej

Töltelék:

1 kg sárgabarack lekvár

10 dkg vaníliás cukor

35 dkg darált dió

20 dkg porcukor

fél citrom héja

Tető:

2 dl vízhez 15 dkg (kristály)cukor

10 dkg kakaó

10 dkg margarin

 

Elkészítés:

A 40 dkg margarint enyhén megolvasztjuk. Fél csomag élesztőt 1,5 dl kézmeleg rizstejben állni hagyunk. A többi összetevőt az enyhén olvadt margarinnal géppel vagy kézzel dagasztjuk, majd az élesztőt hozzáadva homogén szerkezetűre összedolgozzuk. 40 percig kelesztjük.

Kelesztés után 5 részre osztjuk az egész tésztát. A sütőtepsit margarinnal kikenjük. A kigolyózott tésztákat lapjára nyújtjuk és az összekevert töltelékkel betöltjük. Az utolsó fedlapot villával megszúrjuk gőzcsatorna céljából. Margarinnal enyhén átkenjük a tetejét. 160°-on előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Önmagában hagyjuk kihűlni. Tepsire átfordítjuk az egészet.

A csokoládétetőt a hozzávalók alapján összefőzzük és a zserbó tetejét bevonjuk vele. 8 órát hagyjuk állni 5°-os hűtőben.

vissza