Online ételrendelés Asztalfoglalás

Indiai sütőtökös spenót

Indiai sütőtökös spenót

A tél végére általában betelünk a hüvelyesekkel, a burgonyával és a színtelen téli terményekkel. A sütőtökös sak, vagyis spenót egy igazi színes csemege, ami az ősz kincséből és némi fagyasztott parajból könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • – 2 kk egész római kömény
  • – 2 db pici száraz chili
  • – 1 kk hing vagy asafoetida
  • – 1 kk lepkeszegmag
  • – 3 dl paradicsomszósz
  • – 2 kk dhana jeera (elhagyható)
  • – 1 kk kurkuma
  • – 2,5 kk só
  • – 0,5 liter kockára vágott sütőtök
  • – 1 kg friss vagy mirelit leveles spenót
  • – 1 kk szerecsendió

 

Elkészítés:

Először a csonszt, azaz fűszeralapot készítjük el a hozzávalókban felsorolt első 4 fűszert sorban felhasználva. Tehetünk hozzá ízlés szerint finomra reszelt friss gyömbért is. A fűszeralaphoz hozzáöntjük a paradicsomszószt és egy darabig főzzük, sűrítjük, hogy ne legyen savas az étel. Utána hozzáadjuk a dhana jeerát (ha van) és a kurkumát. Beletesszük a sütőtök kockákat, majd vagy a darabokra vágott friss spenótot, vagy a leturmixolt mirelit spenótot, megsózzuk és megfőzzük. A szerecsendiót a végén adjuk hozzá.

Ha gondoljuk, ilyenkor még egy 15-20 dkg házisajtot is morzsolhatunk bele, hogy tartalmasabb legyen a fogás.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)