Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

GULAB JAMUN - TEJPOROS FÁNK FŰSZERES SZIRUPBAN

 

Hozzávalók:
A fánkocskákhoz: 1,5 bögre tejpor; 0,5 bögre liszt; 1/2 kávéskanál sütőpor; 5 dkg olvasztott vaj; 1 dl tej
A sziruphoz: 2 bögre cukor; 2 bögre víz; 1/2 kávéskanál őrölt kardamon;
8 db csillagánizs; 8 db szegfűszeg; 2 kanál narancsvirágvíz
A sütéshez: olaj

Elkészítés: A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle. Amíg a szirup fő és hűl, addig letakarva hideg helyre tesszük.

A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirágvizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hűtjük, majd tálba szűrjük.

Amíg a szirup hűl, bő, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült, picit megrántjuk a serpenyőt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg őket. Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.

Szalvétára szedjük, a felesleges olajat felitatjuk, majd beleszórjuk a szirupos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fűszeres nedűvel.


forrás: http://www.mindmegette.hu

vissza