“Görög” szabdzsi

“Görög” szabdzsi

Tepsis zöldségek indiai fűszerekkel. Nem gyors, de egyszerű és finom.

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 kk őrölt koriander
  • 1 kk garam masala
  • 1 kk kurkuma
  • fél kk szerecsendió
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk pirospaprika (vagy őrölt chilipaprika)
  • 2 kk só
  • 1 csokor petrezselyem vagy koriander

 

Elkészítés:

A zöldségeket kicsi kockákra vágjuk és a paradicsom kivételével az összeset tepsibe öntjük, meglocsoljuk az olajjal, és összekeverjük.  Közepes lángon sütjük és sütjük, néha megkeverve, nehogy leégjen. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott paradicsomot, illetve az összes porfűszert. Ekkor gazdagíthatjuk 10 dkg kukoricával is, ha szeretnénk.

Mikor már a krumpli jó barnára sült és a padlizsán is sötétre szottyadt – ami beletelhet akár egy óra sütésbe is -, adhatunk még hozzá 1 dl olívabogyót, de lényeg, hogy mindenképp sózzuk meg, illetve szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. Ha szeretnénk, reszelhetünk rá sajtot is, hogy még görögösebb legyen.

Mivel a végeredmény egy viszonylag száraz fogás lesz, érdemes mellé a köreten kívül valamilyen joghurtos salátát, pl. uborka raitát kínálni.

Vissza