Online ételrendelés Asztalfoglalás

Főtt sabji vegyes zöldségekből

Főtt sabji vegyes zöldségekből

Egyszerű és könnyen variálható recept. Az eredeti leírás krumplit, cukkinit, és zöldborsót tartalmaz, mi azonban – ahogy látható – úgy variáltuk, hogy a leírással ellentétben a zöldborsót kukoricára cseréltük, a cukkini helyett kolbásztököt tettünk bele, és még egy kis répával is gazdagítottuk. Bízd a fantáziádra!

Hozzávalók:

3 ek kókuszvaj

1,5 kk római kömény

1 kk hing

1 db hegyes erős

6-8 db közepes burgonya

2 kk őrölt koriander

1 kk őrölt római kömény

3/4 kk kurkuma

2,5 kk só

1 db közepes cukkini

4 dl zöldborsó

 

Elkészítés:

A zöld erőst vágjuk apróra, a burgonyát és a cukkinit pedig kockára. Egy lábasban melegítsük fel a zsíradékot, majd sorban tegyük bele a római köményt, hinget, majd a zöld erőst. Hagyjuk rövid ideig pirulni, majd öntsük rá a burgonyát és azt is pirítsuk pár percig. Szórjuk rá a porfűszereket és a sót, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük fedő alatt. Amikor a krumpli félig megfőtt, adjuk hozzá a cukkinit és a zöldborsót is, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Szükség esetén adhatunk még hozzá vizet, kedvünk szerint koriandert vagy petrezselyem zöldet is. 

Vissza

Találkozzunk

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)