Online ételrendelés Asztalfoglalás

Fasírt tahini szósszal, almás-vöröskáposztával és diós-mazsolás rizzsel

Fasírt tahini szósszal, almás-vöröskáposztával és diós-mazsolás rizzsel

Hozzávalók:◦ 10 dkg szójagranulátum◦ 2 ek. csicseriborsóliszt◦ 3 ek. búzasikér◦ 2 ek. tahini◦ forró víz az összeállításhoz◦ 1 dl olaj◦ mustár◦ 1 ek. tamarind szósz (elhagyható), de tehetsz hozzá ketchupot, barbecue szószt is akár.◦ 2 ek. szójaszósz◦ só◦ bors◦ asafoetida (vagy hagyma, fokhagyma)

Elkészítése:

Először összeállítom a masszát, egy lezárható edénybe teszem a szójagranulátumot, hozzá a liszteket és a tahinit, majd a porfűszereket is. Ezután a felforralt vizet elkezdem hozzáadagolni, amennyit felvesz. Hozzáadom a szószokat. Figyelj rá, mert ez is nedves, és az olaj is. Majd lefedem és egy félórát hagyom pihenni. Ha időd engedi, még jobb lesz a végeredmény, ha egy éjszakára hűtőben pihenteted. Ezután kis golyókat gyúrunk belőle, és forró olajban kisütjük. Kisütés után leöntjük őket egy szójaszósz-chiliszósz-méz és kis tahini kombóval, és hagyjuk kicsit állni benne.

Ezekután a káposzta marad még, ami nálunk elengedhetetlen a karácsonyi menüből.

Almás lilakáposzta

Hozzávalók:

◦ 1 kisebb fej lilakáposzta
◦ 1 alma felkockázva
◦ 2 tk. őrölt kömény
◦ 2 ek. nádcukor
◦ bors
◦ só
◦ citromlé
◦ asafoetida
◦ kis olaj

Elkészítése:

Apróra reszelem a káposztát és enyhén besózom, majd hagyom puhulni fél órát. Ezt is megteheted előző este. Ha megpuhult és eresztett levet, azt csavard ki belőle. Odatettem egy kis olajat felhevülni. Teszek bele a borsot, sót, őrölt köményt és cukrot, hagyom őket kicsit pirulni. Ezután rádobom a káposztát, egy löttyintésnyi ciromlével meglocsolom, és lefedve hagyom párolódni. Félfövésnél beleteszem az almát is. Amikor megpuhul a káposzta, tető nélkül lepirítom kicsit, és készen is van! Ha szükséges akkor még kicsi sóval, cukorral ízesítheted.

Diós-mazsolás rizs

◦ 10 dkg jázminrizs
◦ egy marék mazsola
◦ marék dió durvára vágva
◦ kis olaj
◦ kurkuma
◦ 1 nagyobb darab fahéj (por is megfelel 1 kk.)
◦ asafoetida
◦ só

Elkészítése:

Kis edénybe odateszem az olajat. Amikor felhevült beledobom az asafoetidát, majd a fahéjat és végül a kurkumát. Utána rádobom a diót és a mazsolát is. Majd hozzákeverem a rizst, jól átforgatom, és ezután duplányi forró vízzel, mint a rizs, leöntöm. Lefedem és 15 percig nagyon lassú tűzön főzöm, majd főzés nélkül, lefedve hagyom teljesen megpuhulni.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)