Online ételrendelés Asztalfoglalás

Extra csokis vegán brownie

Extra csokis vegán brownie

Sokféle brownie receptet kipróbáltam már, de eddig ez a csupacsokis, pihe puha lett a nyerő... És mitől lett puha, szinte krémes? Gluténmentes lisztet használtam és rengeteg étcsokoládét!

Hozzávalók:

  • 200 g fehér cukor
  • 200 g barna cukor (nádcukor)
  • 100 g jó minőségű pl. holland kakaópor, de tehetünk bele többet is
  • 120 ml olaj, esetleg kókuszzsír
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • pici só
  • 200 g gluténmentes liszt (de simából is készíthető)
  • 200 ml víz
  • 200 g étcsokoládé, de ebből is tehetünk többet, elrontani nem fogja

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Érdemes a cukrokkal és olajjal kezdeni, majd később mehet bele a liszt és a víz, végül az összetört étcsokit is beleszórjuk. Miután összedolgoztuk a masszát, 10 percig pihentetjük, közben sütőpapírral kibélelünk egy megfelelő sütőformát. Ebben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, és megszórjuk további tört csokoládéval.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

A tetejére, ha még maradt étcsokink, gőz felett olvasszunk meg egy keveset, és ha már folyékony állagú, szépen lassan folyassuk rá a már kész brownie-ra. Turbózhatjuk még egy kis mogyoróvajjal, és szórhatunk rá durva szemcséjű sót is.

Jó étvágyat! Hare Krisna!

@Gabi indiai vegàn és vegetáriánus konyhája

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)