Dāl (indiai sárgaborsó/mungóbab leves) egyszerűen és gyorsan

Dāl (indiai sárgaborsó/mungóbab leves) egyszerűen és gyorsan

Hozzávalók:200g sárgaborsó2 l víz1 teáskanálnyi reszelt friss gyömbér1 kávéskanálnyi római kömény8-10 db curry-levél1 db száraz chili1 kávéskanálnyi asa foetida (hing)1 teáskanálnyi kurkuma2 teáskanálnyi só2 evőkanál ghí vagy olaj

A ságaborsót a 2 l vízbe tesszük majd közepes lángon főzzük kb. 1 órán át míg pépes nem lesz, közben a keletkező habot szűrővel leszedjük. A végén belefőzzük a kurkumát. Felhevítjük a ghít vagy az olajat barnára pirítjuk benne a római köményt és a curry levelet majd hozzáadjuk a chilit. Amikor a száraz fűszerek megpirultak hozzáadjuk a reszelt friss győmbért és az asa foetidát. Az egész fűszerkeveréket hozzáöntjük a megfőtt sárgaborsóhoz és néhány percre lefedjük, hogy az aromák ne száljanak el. Megsózzuk összefőzzük még 5 percig. Az így elkészült dāl rizzsel vagy forró purival tálaljuk és 1-2 evőkanálnyi joghurtot adunk hozzá.

Vissza

Találkozzunk

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Írj nekünk

info@govindaeger.hu
(Válaszolunk 1 munkanapon belül)

Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató:
https://www.govindaeger.hu/adatkezeles/

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)