Online ételrendelés Asztalfoglalás

Csicseriborsós tök paradicsomszószban

Csicseriborsós tök paradicsomszószban

Könnyű, gyors, finom és még olcsó is ez a nyári fogás, ami a csicseriborsónak köszönhetően kellően fehérjedús is. Párolt rizzsel és lepénnyel laktató, mégis könnyen emészthető ebéd.

Hozzávalók:

  • 3 ek zsíradék
  • 1 kk hing
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 6 db paradicsom lereszelve
  • 1 közepes főzőtök kockára vágva
  • 2 kk só
  • 1 kk kurkuma
  • 1 dl tejszín
  • Fél kk garam masala
  • 3 dl főtt vagy konzerv csicseriborsó

Elkészítés:
Egy lábasban felmelegítjük a zsiradékot, ami lehet ghí, kókuszolaj, vagy amit szeretünk. Beleszórjuk a hinget, köményt és a koriandert és illatosra pirítjuk, majd ráöntjük a nagylyukú reszelőn lereszelt, így héjától megfosztott paradicsomot. Rotyogtatjuk úgy 10 percig, és beleöntjük az előkészített tökkockákat. Megsózzuk, meghintjük kurkumával, és addig főzzük, míg a tök majdnem teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a csicseriborsót és a tejszínnel valamint a garam masalával még 5 percig főzzük.

Vissza

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)