Burgonyás zöldborsós-krokett
Ez a serpenyőben készült finomság könnyen elkészíthető, és tejföllel vagy tamarindos datolyaszósszal, forrón tálalva kitűnő eledel.Előkészítési és főzési idő: kb. 30-40 perc, 1 tucat kroketthez
Hozzávalók:
- 3 közepes burgonya meghámozva és 2,5 cm-es kockákra vágva
- 1 pohár (250 ml) zöldborsó
- 1 teáskanál (5 ml) só
- 1 teáskanál (5 ml) frissen őrölt feketebors
- ¼ teáskanál (1 ml) hing
- 1 pohár (250 ml) zsemlemorzsa
- ¼ pohár (60 ml) finomra vágott friss korianderlevél vagy petrezselyem
- ¼ pohár (60 ml) ghí vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy lábasban, enyhén sós vízben jó puhára főzzük a burgonyakockákat. Lecsöpögtetjük, krumplinyomón átpasszírozzuk, és félretesszük. Közben a zöldborsót is puhára pároljuk, lecsöpögtetjük és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a sót, a borsot, a hinget, a zsemlemorzsát, a zöldfűszereket és a tört burgonyát. Hozzáadjuk a borsót és jól elkeverjük. A keveréket egy tucat egyforma golyóra osztjuk és a tenyerünkkel 7,5 cm-es korongokká lapítjuk, vagy tetszés szerint formázzuk.
Egy teflonserpenyőt takaréklángon átforrósítunk. Beletesszük a ghí vagy olaj felét, és a hat korongot mindkét oldalán aranyszínűre és kérgesre pirítjuk (oldalanként 3-4 perc). A serpenyőből kivéve papírtörlőre, szalvétára helyezzük őket. A maradék ghít vagy olajat serpenyőbe tesszük és pirítva megsütjük benne a második adag krokettet is. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: https://krisna.hu/