Online ételrendelés Asztalfoglalás
Íme néhány népszerű fogás fotóval és rövid leírással. 
A lap alján szómagyarázat.

Dhal (ejtsd: dál)

Dhal
Dhal: Gazdag fűszerezéssel készített sűrű leves.
Az indiai konyha egyik alapétele, amely puhára főzött lencséből vagy más hüvelyesekből készül.
Fogyasztják rizzsel vagy kenyérfélékkel, mint a naan vagy a chapati, és gyakran szerepel kínálatunkban is.

Samosa (ejtsd: szamósza)

Samosa
Samosa: Népszerű indiai street food és előétel, amely ropogós, félhold, vagy háromszög alakú tésztabatyu formájában készül, olajban sütve. Belül fűszeres töltelék található, amely lehet zöldséges, például burgonya, borsó és répa keveréke.

A samosát gyakran tálaljuk chutney-val, hogy még ízletesebb legyen.

Pakora (ejtsd: pakóra)

pakora
Pakora: Fűszeres bundában sült zöldségek.
Népszerű indiai snack és előétel, amely zöldségekből, például karfiolból, burgonyából, vagy répa stb. készül. A zöldségeket csicseriborsó lisztből készült, fűszerekkel gazdagított tésztába mártják, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A pakora kívül ropogós, belül pedig puha és ízletes, gyakran kínáljuk chutney-val.

Chutney (ejtsd: csatni)

Chutney
Chutney: Édes-csípős szósz. A csatni egy sokoldalú, indiai eredetű szósz vagy mártás, amely általában gyümölcsökből, zöldségekből és fűszerekből áll. Az íze lehet édes, savanyú, csípős vagy ezek kombinációja. (nálunk többnyire olyan csípős, hogy nem lehet megenni, de olyan édes, hogy nem lehet otthagyni :)

Gyakran használják kísérőként főételek, snackek és előételek mellé, hogy fokozzák az ízeket és egyensúlyba hozzák az étel különböző összetevőit. Az indiai konyhában különösen népszerűek a mangó, tamarind és mentás chutney-k, míg nálunk a paradicsom, eper, szilva csatnik a népszerűek.

Matar paneer (ejtsd: matar panír)

matar paneer
Matar paneer: Házi sajt, borsó, fűszeres paradicsomos szószban.
A Matar Paneer egy népszerű és ízletes észak-indiai étel, amely puha, kockára vágott paneer (indiai túrósajt: házi sajt) és édes zöldborsó keverékéből készül. Gazdag, fűszeres paradicsom alapú mártásban főzzü, amelyet gyakran  gyömbérrel és különféle indiai fűszerekkel ízesítünk.
Szómagyarázat
  • Paneer: házi sajt
  • Chana: csicseriborsó
  • Dal: lencse
  • Bhindi: Okra (hölgyujj)
  • Matar: zöldborsó
  • Palak: spenót
  • Baingan: padlizsán
  • Gajar: répa
  • Tamatar: paradicsom
  • (Phool) Gobi: karfiol
  • Rajma: vörös bab
  • Moong: mungóbab

Népszerű kenyérfélék:

  • Naan: Puha, lapos kenyér, amelyet többnyire vajjal ízesítünk. 
  • ​​​​​​Roti - Lapított kenyér: Hagyományos, egyszerű, lapos kenyér, amelyet közvetlenül a tűzhelyen sütünk.
  • Chapati: Hasonló a rotihoz, de vékonyabb.
  • Paratha - Töltött kenyér: Réteges, ropogós kenyér, amelyet ghíben, vagy olajban sütünk és töltelékekkel (pl. burgonya, spenót) készül.
  • Bhatura: Puha, pufi kenyérlángos, amelyet olajban sütünk.
  • Puri - Felfújt kenyérlángos: Kerek, olajban sült, amely puha és légies.
  • Mathi: egy fűszeres, ropogós indiai kenyérféle
  • Kachori: töltött, olajban sült indiai fogás, mely általában fűszeres, főtt lencsét, borsót, vagy burgonyát tartalmaz.

Találkozzunk!

3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
(a Tűzoltó múzeum mellett)

Nyitva vagyunk:

munkanapokon: 11:30 - 16:00,
hétvégén: mi is pihenünk ;-)