Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Vétek a hús!

2016.03.26.

Iktasson be életmódjába minél több húsmentes napot. Szokjon hozzá még most, mert hamarosan úgyis rá lesz kényszerítve! Egyesek szerint a jövő táplálékai a rovarok lehetnek, amelyek hatékonyabban és „zöldebben” előállítható fehérjeforrások, mint a hús.

A mezőgazdaság és az állattenyésztés nagyban hozzájárul a klímaváltozáshoz: e két iparág évente ugyanis több szén-dioxidot bocsát ki, mint a világ összes autója, teherautója, repülőgépe és vonata. 
 
Az élelmiszer-ellátás biztonságáért sokat tehetnek maguk a fogyasztók is – például az étrendjük megváltoztatásával. A fehérjemennyiséget tekintve a növénytermesztés például jóval hatékonyabb az állattenyésztésnél, tehát a sok húst tartalmazó étrendekhez több erőforrás (termőföld, víz, energia) szükséges. A vegetáriánus és vegán étrendekre áttérés, vagy akár a hús heti néhányszori elhagyása is hozzájárulhatna az élelmiszer-termelés fenntarthatóságához. Ezt és a húsevés környezeti hatásait felismerve kampányol több híresség – például a zenész Paul McCartney – olyan életmódváltó kezdeményezések mellett, mint a Húsmentes Hétfő.
 
vissza