Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Jamie Oliver “A jövő a növényi alapú étkezés!”

2015.07.05.

Jamie Oliver közel 16 éve dolgozik azon, hogy népszerűsítse az egészséges, tudatos étkezés fontosságát. Mára 120 országban, 220 csatornán futnak rendszeres programjai és szilárdan hisz abban, hogy az egészséges táplálkozás jövője a növényi alapú étrend. Az alábbiakban olvashatja a sztárséf gondolatait a vega és vegán étkezés előnyeiről és fontosságáról.

"Az utóbbi 15-16 évben, mióta elkezdtem az "Étel forradalma" programot, az volt a legfontosabb dolog, amit megvalósítottam, hogy nagyon sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mi van a tányérjukon, az milyen hatással van a szervezetükre, mit esznek a gyermekeik az iskolában, és hogy egyáltalán nem tanítják a helyes táplálkozást az iskolában! Én személy szerint azt gondolom, hogy egyenesen bűn, ha nem beszélünk erről, miközben az étel-ipar pedig egyre csak töm bennünket mindenféle silány alapanyagokból előállított, egészségtelen készítményekkel és adalék-anyagokkal! Ezért tartom olyan fontosnak, hogy beszéljek a vega és vegán étrendről!

Annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabb információt adjam tovább, rendszeresen tanácskozom a világ legelismertebb étkezési szakértőivel. Ezekből a beszélgetésekből kiderült, hogy ha valaki vega, vagy vegán, és odafigyel az étkezésére, akkor egészségügyi szempontból nagyon jó úton halad, hogy akár átlag 6-7 évvel meghosszabbítsa az életét!

Én olyan ember vagyok, aki teljes szívvel megéli a dolgokat és nagyon inspirál a vega és vegán csoportok munkássága mind az interneten, mind a kiadott könyveken keresztül. Én magam is termesztek zöldségeket, fűszernövényeket, 15 éve hirdetem az organikus alapanyagok fontosságát és igyekszem "élni azt, amit prédikálok". Azok számára, akik nem vegák, vagy veganok, azt szoktam tanácsolni, hogy próbáljanak ki 2-3 húsmentes napot a héten. Én, és a csapatom is egyfajta belső szabállyá tette, hogy mindazoknak a recepteknek amiket közzéteszünk, egyharmada vega, vagy vegán kell, hogy legyen!

Személyes missziómnak tartom, hogy "kihangosítsam" azt az üzenetet, amit egészségügyi és étel-minőségi szempontból jónak találok, így amikor látom, hogy milyen szuper vega és vegán receptek terjednek az interneten, olyan személyek tollából, akik szívvel-lélekkel hisznek a dologban, akkor úgy érzem, hogy be kell segítenem: 120 országban vannak előadásaim 220 különböző csatornán, így igazán sokat tudok tenni egy jó ügyért! Tavaly például volt egy programom, a "Vega Karácsony", amely hatalmas sikert aratott azzal, hogy a megszokott ünnepi menü vega és vegán változatának receptjeit tette közzé.

Az utóbbi 1 évben én magam is leadtam 12 kilót azzal, hogy edzek, jógázok és sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok és egészségügyi szempontból úgy gondolom, hogy a jövő a növényi alapú étkezés!"

Forrás: https://youtu.be Fordítás: Govinda Eger

Amennyiben tetszett a cikk, kérjük ossza meg ismerőseivel!


 Ajánljuk még: 

 "HETI 3 ALKALOMMAL VEGETÁRIÁNUS  VAGYOK!"-MONDJA JAMIE OLIVER

vissza