Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Vegetáriánus kisokos

A Brit Táplálkozástudományi Szövetség minden életkorban vegán étrendet ajánl!

2017.09.26. A Brit Táplálkozástudományi Szövetség minden életkorban vegán étrendet ajánl!

Az Egyesült Királyság legnagyobb, táplálkozással és étrenddel foglalkozó szervezete, a Brit Táplálkozástudományi Szövetség a vezérigazgatójuk által aláírt dokumentumban kijelenti, hogy a helyesen összeállított növényi étrend minden életszakaszban támogatja az emberek egészségét.

tovább

A tejfogyasztásról, ájurvédikus szemszögből dr. David Frawley tollából

2017.07.24. A tejfogyasztásról, ájurvédikus szemszögből dr. David Frawley tollából

A védikus megközelítés, ami alapján a tej életerő, egészség és a spirituális megvalósításhoz fontos táplálék. A probléma nem a tejjel van, hanem a megfelelő tudás hiányával. Azzal, hogy a nyugati társadalom nem tudja mi nevezhető tejnek vagy éppen a tejet ki, milyen módon, mikor, mivel kombinálva fogyassza ahhoz, hogy valóban életerő legyen és ne méreg a szervezete számára. 

tovább

Magyarország “superfood”-jai

2017.07.23. Magyarország “superfood”-jai

A Felelős Gasztrohős Alapítvány ismeretterjesztő kampányai a túlfogyasztással, élelmezéssel kapcsolatos problémákra mutat rá, melyekre egyből megoldásokat is kínál. Legújabb, a “superfood” trendeket górcső alá vevő kampányuk is azt a célt szolgálja, hogy felismertessék a lakossággal és a vendéglátóhelyekkel, hogy bizony, a távolról érkező, trendi alapanyagoknál sokszor tápanyagtartalomban és árban is jobbak hazai megfelelőik.

tovább

11 sztár Hollywoodból – ők ezért vegánok!

2017.05.10. 11 sztár Hollywoodból – ők ezért vegánok!

Ezek a hírességek nem divatdiétát követnek, hanem szívvel-lélekkel elkötelezett állatjogi aktivisták.

tovább

TRENDI LESZ A ZÖLDSÉG 2017-BEN

2017.05.08. TRENDI LESZ A ZÖLDSÉG 2017-BEN

2017 egyik vezető táplálkozási trendje lesz a flexitáriánus étrend, mert környezetkímélő és egészséges. Nincs új a nap alatt, ezért kerül idén is több zöldség, gyümölcs és kevesebb hús az ínyencek és Földet védők tányérjára, ezért követik ezt a trendet világszerte egyre többen.

tovább

Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele

2017.04.24. Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele

A leginkább szennyezett termék a brokkoli volt, mert itt találtak legtöbbször határértéket meghaladó vegyszermaradványt. Minden második banán tartalmazott többféle kemikáliát határérték alatti mennyiségben, és volt olyan török szőlőminta, amelyben 19-féle szer maradványát fedezték fel.

tovább

24 EU KÉPVISELŐ KÖVETELI, HOGY EURÓPA TÉRJEN ÁT A NÖVÉNYI ÉTRENDRE

2017.04.07. 24 EU KÉPVISELŐ KÖVETELI, HOGY EURÓPA TÉRJEN ÁT A NÖVÉNYI ÉTRENDRE

Az Európai Parlament 24 képviselője írta alá azt az Európai Bizottságnak címzett levelet, amelyben az állattartás visszaszorítását és a növényi étrendre történő áttérést követelik. „A tudományos eredmények egyértelműen igazolják azt, hogy a húsok és tejtermék fogyasztásának visszaszorítása nélkülözhetetlen az üvegházhatású gázkibocsátás érdemi csökkentéséhez.” – írják levelükben a képviselők.

tovább

MÁR-MÁR ZAVARBA EJTŐEN EGYSZERŰ A HOSSZÚ ÉLET TITKA

2017.02.24. MÁR-MÁR ZAVARBA EJTŐEN EGYSZERŰ A HOSSZÚ ÉLET TITKA

A londoni Imperial College kutatása szerint bár már kis adagban is jótékony hatással van a szervezetünkre, ha zöldséget és gyümölcsöt eszünk, de minél többet fogyasztunk belőlük, annál jobb. Ha naponta tíz darab kerül a tányérunkra az áldásos növényekből és termésekből, még az életünket is meghosszabbíthatjuk.

tovább

9 dolog, amit te is megtehetsz a klímaváltozás ellen

2017.02.06. 9 dolog, amit te is megtehetsz a klímaváltozás ellen

Bár a legtöbben – így vannak ezzel még az amerikaiak is – hisznek a klímaváltozásban, ha tenni kell valamit ellene, leginkább másoktól várják a megoldást – főleg a kormánytól. Az amerikai Forbes kilenc olyan lépést szedett össze, ami nekünk apróság, a Földnek viszont hatalmas dolog.

tovább

Leg-leg-leg növényi fehérjeforrások

2017.01.25. Leg-leg-leg növényi fehérjeforrások

Én azt tartom, hogy testsúly-kilogrammonként 1 g fehérjebevitel bőségesen elég napi szinten, feltéve, ha megfelelően megemésztjük és beépítjük. Tehát még annak sem kell napi 2-3 g/kg fehérjét fogyasztania, aki rendszeresen edz és sportol. Ezt növényi forrásokból valószínűleg nehéz is lenne bevinni, mert ahhoz legalább 5 kiló kaját kellene megenni egy nap.

tovább