Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Vegetáriánus kisokos

11 sztár Hollywoodból – ők ezért vegánok!

2017.05.10. 11 sztár Hollywoodból – ők ezért vegánok!

Ezek a hírességek nem divatdiétát követnek, hanem szívvel-lélekkel elkötelezett állatjogi aktivisták.

tovább

TRENDI LESZ A ZÖLDSÉG 2017-BEN

2017.05.08. TRENDI LESZ A ZÖLDSÉG 2017-BEN

2017 egyik vezető táplálkozási trendje lesz a flexitáriánus étrend, mert környezetkímélő és egészséges. Nincs új a nap alatt, ezért kerül idén is több zöldség, gyümölcs és kevesebb hús az ínyencek és Földet védők tányérjára, ezért követik ezt a trendet világszerte egyre többen.

tovább

Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele

2017.04.24. Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele

A leginkább szennyezett termék a brokkoli volt, mert itt találtak legtöbbször határértéket meghaladó vegyszermaradványt. Minden második banán tartalmazott többféle kemikáliát határérték alatti mennyiségben, és volt olyan török szőlőminta, amelyben 19-féle szer maradványát fedezték fel.

tovább

24 EU KÉPVISELŐ KÖVETELI, HOGY EURÓPA TÉRJEN ÁT A NÖVÉNYI ÉTRENDRE

2017.04.07. 24 EU KÉPVISELŐ KÖVETELI, HOGY EURÓPA TÉRJEN ÁT A NÖVÉNYI ÉTRENDRE

Az Európai Parlament 24 képviselője írta alá azt az Európai Bizottságnak címzett levelet, amelyben az állattartás visszaszorítását és a növényi étrendre történő áttérést követelik. „A tudományos eredmények egyértelműen igazolják azt, hogy a húsok és tejtermék fogyasztásának visszaszorítása nélkülözhetetlen az üvegházhatású gázkibocsátás érdemi csökkentéséhez.” – írják levelükben a képviselők.

tovább

MÁR-MÁR ZAVARBA EJTŐEN EGYSZERŰ A HOSSZÚ ÉLET TITKA

2017.02.24. MÁR-MÁR ZAVARBA EJTŐEN EGYSZERŰ A HOSSZÚ ÉLET TITKA

A londoni Imperial College kutatása szerint bár már kis adagban is jótékony hatással van a szervezetünkre, ha zöldséget és gyümölcsöt eszünk, de minél többet fogyasztunk belőlük, annál jobb. Ha naponta tíz darab kerül a tányérunkra az áldásos növényekből és termésekből, még az életünket is meghosszabbíthatjuk.

tovább

9 dolog, amit te is megtehetsz a klímaváltozás ellen

2017.02.06. 9 dolog, amit te is megtehetsz a klímaváltozás ellen

Bár a legtöbben – így vannak ezzel még az amerikaiak is – hisznek a klímaváltozásban, ha tenni kell valamit ellene, leginkább másoktól várják a megoldást – főleg a kormánytól. Az amerikai Forbes kilenc olyan lépést szedett össze, ami nekünk apróság, a Földnek viszont hatalmas dolog.

tovább

Leg-leg-leg növényi fehérjeforrások

2017.01.25. Leg-leg-leg növényi fehérjeforrások

Én azt tartom, hogy testsúly-kilogrammonként 1 g fehérjebevitel bőségesen elég napi szinten, feltéve, ha megfelelően megemésztjük és beépítjük. Tehát még annak sem kell napi 2-3 g/kg fehérjét fogyasztania, aki rendszeresen edz és sportol. Ezt növényi forrásokból valószínűleg nehéz is lenne bevinni, mert ahhoz legalább 5 kiló kaját kellene megenni egy nap.

tovább

Tudományos összegzés a növényi alapú étrend kapcsán

2017.01.15. Tudományos összegzés a növényi alapú étrend kapcsán

A Pécsi Tudományegyetemen készült egy tanulmány, mely 42 forrást felhasználva, tudományos alapokra helyezve méltatja a növényi alapú étrendet. A cikk forrása: http://veganlettem.hu

tovább

A vegánság nem károsítja sem a terhes nők, sem a babák egészségét

2016.12.05. A vegánság nem károsítja sem a terhes nők, sem a babák egészségét

A vegánság, vagyis az, amikor valaki zömmel nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, hogyan hat a szervezetre, különös tekintettel a várandós nőkre, illetve a babákra és a kisgyerekekre? A hitek és a tévhitek erdejében gázolva, tudósok egy csoportja úgy döntött, hogy rendet tesz, és kideríti az igazságot.

tovább

Beteg állatok húsát árulják az üzletekben

2016.10.17. Beteg állatok húsát árulják az üzletekben

Az üzletekbe kerülő, állati eredetű élelmiszerek negyede beteg állatoktól származik – derül ki a Foodwatch fogyasztó-védelmi szervezet németországi felméréséből, amely szerint a vágóhidak bevett gyakorlata, hogy a beteg részt kivágják, a többi részt pedig feldolgozzák és értékesítik.

tovább