Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Uborkás limonádé – a tökéletes ital kánikulára

 

A nyári hűtő italokat sokan tévesen úgy értelmezik, hogy mindegy, mi az, csak álljon a hűtőszekrényben 2-3 órát. Ez azonban nem így működik! Június elejétől egyre-másra jelennek meg a „frissítő” gyömbéres limonádé receptek, gyöngyöző pohár a fotókon.

Valójában egy forró napon rosszabat nem is tehetnénk, minthogy elfogyasztunk egy jó kis gyömbéres italt. Ha a hűtőből vesszük elő, akkor néhány percig valóban hűteni fog, egy kis idő múlva azonban a gyömbér elkezd fűteni, hiszen egy fűtő energetikájú, téli fűszer. Egy idő múlva nem értjük majd, miért lesz egyre melegebb, az érzékenyebbek pedig akár rosszul is lehetnek. Ez az ital kizárólag hűtő hatású alapanyagokból készült, az egyik legjobb ezek között az uborka.

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 lime leve
  • 6 mentalevél
  • 3 ek rózsavíz
  • 2 l víz
  • nyírfacukor, stevia vagy bármilyen más édesítőszer ízlés szerint

Az uborkát megmossuk és lereszeljük. 4-5 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A lime levét is kifacsarjuk. Fogunk egy nagyobb kancsót, és beletesszük az uborka levét, a lime levét, a mentalevelet, a rózsavizet és az édesítőszert. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel.


Forrás: Hemangi 
A szerző könyveiről, főzőtanfolyamairól itt érdeklődhet: vegavarazs.hu
fotó: pinterest 

vissza