Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Uborka és kókusz kapros joghurtban

 

Ha az uborkát leforrázzuk, rendkívül ropogóssá válik, és az is marad órákig. A ropogós uborkát krémes kapros joghurt fedi, melyet vörös kaliforniai paprika tesz még színesebbé és vonzóbbá, ez persze elhagyható. A saláta ismert még mentás változatban is.

Hozzávalók:
50 dkg kígyóuborka,
1,2 dl joghurt,
1,2 dl tejföl,
1 kk só,
1 evk finomra vágott petrezselyemzöldje,
2 evk finomra vágott friss kaporlevél, vagy 1,5 kk szárított kapor,
2 evk durvára tört, pirított dióbél (elhagyható)
3,5 dkg reszelt friss kókusz,
1 erős zöldpaprika,
1 szélesebb csík piros kaliforniai paprika

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és kimagozzuk. Keresztben 3 mm széles szeletekre vágjuk. 2 l vizet felforralunk, beledobjuk az uborkát, 2 percig forrázzuk, majd leszűrjük. Hideg vízbe áztatjuk, végül ismét leszűrjük és száradni hagyjuk.
A joghurtot és a tejfölt összekeverjük, sóval, petrezselyemmel és kaporral ízesítjük. A zöldpaprikát hajszálvékony karikákra, a kaliforniai paprikát vékonyka csíkokra vágjuk, majd ezeket is a joghurt és tejföl keverékhez adjuk. Végül belekeverjük a diót, a kókuszt és az uborkát.
1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Forrás: krisna.hu/

vissza