Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Spenót és sült házisajt tejszínes szószban (Palak Panir)

 

A Palak Panir Észak-India egyik kedvenc fogása. Tucatnyi változata létezik, íme egy gyorsan elkészíthető verzió.

Előkészületi és elkészítési idő: 30 perc (5-6 főre)

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér
  • 1 friss zöld chili (távolítsuk el a magjait és vágjuk fel)
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • fél teáskanál édes paprika
  • fél teáskanál őrölt római kömény
  • fél teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 nagy köteg friss spenót, megmosva, apróra vágva
  • 4 evőkanál tejszín
  • házisajt 2 liter tejből, 1.5 cm-es kockákra vágva
  • fél teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál só

Elkészítés menete:

  1. Keverje össze a gyömbért és a chilit egy mixerben, egy kis hideg víz hozzáadásával. Ezután adja hozzá a koriandert, paprikát, köményt és kurkumát, hogy egy lágy pasztát kapjon. Helyezze a pasztát egy edénybe.

  2. Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, mérsékelt lángon. Amikor az olaj forró, adja hozzá a pasztát és a felvágott spenótot. Keverje össze a spenótot a fűszerekkel és főzze nagy lángon addig, míg a spenót kissé összeesik. Vegye lejjebb a lángot és kavargatás mellett főzze még 15 percig, amíg a spenót meg nem puhul.

  3. Adja hozzá a tejszínt és a házisajtot, a garam masalát és a sót. Főzze még 5 percig és tálalja forrón, friss basmati, vagy jázmin rizzsel és purival.

vissza