Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Ropogós cukkinis-tepsis krumpli

 

Húsmentes, szaftos fogás
A sajtos, krémes cukkinis-tepsis krumplit kínálhatod főételként vagy különleges köretként is.
A cukkini és a krumpli együtt még ütősebb! Ennél a különösen ízletes fogásnál a mascarponét bármilyen krémsajttal helyettesítheted. A cukkinis-tepsis krumpli ízesítésére többféle zöldfűszert is használhatsz, a zúzott fokhagyma ugyancsak sokat dob rajta.


Cukkinis-tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 cukkini
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 45 perc

Elkészítés:

A krumplit és a cukkinit pucold meg, karikázd fel, és vágd körülbelül három milliméter vastagra. Kicsit sózd meg, de vedd figyelembe, hogy a feta sajt is sós. Rakd váltakozva a krumplit és a cukkinit egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Morzsolj rá kakukkfüvet, dobj rá csipet borsot és néhány bazsalikomlevelet.

A tetejére pakolj paradicsomkarikákat, halmozd rá a mascarponét és a feta sajtot. Öntsd rá a tejszínt, szórd rá a parmezánt. Tedd 180 fokos sütőbe, a középső rácsára, majd körülbelül tíz perc sütés után fedd le alufóliával, és további 30-35 percig süsd. Amikor már minden puha, vedd le róla a fóliát és hagyd, hogy egy kicsit megpiruljon a sajt.


forrás: http://www.femina.hu/recept/cukkinis-tepsis-krumpli

vissza