Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Pasta pesto

 

Itt az ideje egy kis Mediterrán kalandozásnak! A "Pasta Pesto alla Genovese" az olaszok egyik méltán világhírű fogása, amelyben friss bazsalikom, fenyőmag és parmesán sajt adja a szósz egyedülálló aromáját és ízét. Ha egyszer kipróbálja, többé hallani sem akar a bolti pestókról!

Előkészület és elkészítés: 20 perc (6 főre)

Hozzávaók:

  • 4 dl friss, apróra vágott bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • 125 ml olíva olaj
  • 3 evőkanál enyhén pirított és apróra vágott fenyőmag
  • 1 teáskanál aszafoetida por
  • 125 g reszelt parmezán sajt (helyettesíthető más olasz sajtokkal, mint pl. Grana Padano, Pecorino Romano)
  • 1 csomag olasz tészta (500 g)

Elkészítés menete:

  1. Tegye a bazsalikomot, sót és az olíva olaj felét a mixerbe és keverje őket rövid ideig, majd adja hozzá a maradék olajat, a fenyőmagot és a sajt ¾.-ét. Turmixolja őket addig, míg egyenletes szószt kap, amiben már nincsenek fenyőmag darabkák. Ha túl sűrű a szósz, adjon hozzá egy kis vizet.

  2. Egy evőkanál olíva olajban enyhén pirítsa meg az aszafoetidát és adja ezt is hozzá az eddig elkészült pestóhoz, majd keverje a szószt a mixerben még egy rövid ideig.

  3. Főzze ki a tésztát és szűrje le. Tálalja 1-2 evőkanál pestóval és szórja meg a maradék parmesán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!

vissza