Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Mustár házilag

 

Aki kedveli a saját készítésű élelmiszereket, próbálja ki ezt a mustár receptet. Természetesen ízlés szerint variálható, fűszerezhető.


Hozzávalók:

10 dkg mustármag
1 dl almaecet
2 dl víz
fél kk kurkuma
fél kk asafoetida
fél kk őrölt bors
1 kk őrölt koriander
1 kk őrölt római kömény
2 kk nyírfacukor
fél citrom leve és héja
1,5 kk só

 

A mustármagot őröljük finomra. A legjobb egy kávédaráló, ha nincs, a fűszerdaráló is megteszi, de azzal jó sokáig eltart. Ha megvan, keverjük hozzá a fűszereket és a cukrot, a citromhéjat és levet. Öntsük bele az almaecetet és a víz felét, alaposan keverjük össze, és egy kicsit hagyjuk állni. Fél óra múlva a mustár megszívja magát a folyadékkal, és jóval szárazabb lesz. Ha szükséges, öntsük hozzá még vizet, és várjunk újabb fél órát. Ezt érdemes kétszer-háromszor eljátszani, hogy megfelelő állagú mustárt kapjunk. Az én mustárom nagyon csípős volt, hogy ezen enyhítsek, egy lábosban feltettem főni, és 5-6 percig főztem, közben sokat veszített az erejéből. Szárazabb is lett, úgyhogy még tettem hozzá egy kis vizet. Végül elégedett voltam az állagával és ízével, úgyhogy lezárható kisüvegben a hűtőbe került.


Forrás: 

108.hu Életmód Központ
108.hu Életmód Központ profilfotója
info@108.hu
vissza