Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Mézeskalács tojás nélkül

 

Az alábbi receptet egy egri Krisna-hívő hölgytől kaptuk. A recept kipróbált, puha és finom, ha pontosan betartjuk, és glutén, illetve laktózmentes verzióban is elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 1,5 dkg cukor (több csak ha édesen szeretjük)
  • 50 dkg liszt – gluténérzékenyek számára speciális gluténmentes lisztből.
  • 2 mokkás kanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín – ha laktózérzékenyeknek készül akkor növényi tejszínnel is elkészíthető!
  • 1 dl méz

Az elkészítés gyors és egyszerű, ezért a gyerekeknek is lesz türelmük megvárni.
A hozzávalókat összedolgozzukegy tálban, majd rövid ideig pihentethetjük. Gyúrás után formákat szaggatunk és már mehet is a tepsibe a süteményünk. Közepes lángon sütőtől függően 10, legfeljebb 15 perc alatt készre süthetőek a figurák. Mivel könnyen megégnek, ne hagyjuk magára a sütőben, hanem ha szükséges ellenőrizzük az alját. Viszonylag könnyen törik, erre a díszítésnél kell figyelni, de belül “vajpuha” és fémdobozba sokáig eltartható – ha csak a család meg nem dézsmálja 

vissza