Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Malpura

 

Malpura - fánkocskák gyümölcsjoghurtban

A malpura receptje a következő: 

Hozzávalók: 

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 csapott kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • zsiradék a sütéshez
  • 6 dl joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg gyümölcs (eper, málna stb, ízlés szerint)

A lisztet a cukorral, a sütőporral és a tejjel kikeverjük. A kész masszából olajba mártott teáskanállal apró fánkokat szaggatunk a forró zsiradékba, annyit, amennyi kényelmesen elfér a felszínén anélkül, hogy összeérnének, mivel a fánkok felfújódnak. A fánkokat közepes lángon 6-8 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük, kiszedjük és lecsöpögtetjük. 

A joghurtot, a porcukrot és az összetört gyümölcsöt habverővel kikeverjük, vagy összeturmixoljuk. Tálalás előtt a fánkokat leöntjük a gyümölcsjoghurttal, és legalább 10 percig áztatjuk benne, hogy kellően megpuhuljon. 

A malpura nagyon finom epres, málnás, erdei gyümölcsös, meggyes, barackos, de akár citromos joghurttal készítve is. 

 

vissza