Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Lencsesaláta

 

Azt sokan tudják, hogy az új év első napján lencsét kell enni. De miért? A hagyományok szerint minden szemes étel, tehát főleg a lencse, de a bab is olyan mint az aprópénz, így a szokásokban ez a szerencsét, a gazdagságot jelképezi. És persze azért kell január 1-én mindenképpen lencsét enni, hogy ez meghozza a bőséget és a gazdagságot az új évre.

Hozzávalók:

40 dkg lencse
2 babérlevél
egy pár szójavirsli (elhagyható)
2,5 dl tejföl
egy tk citromlé
egy tk mustár
egy csipet bors
1/4 kk aszafoetida

A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a babérlevéllel együtt fazékba tesszük és bő vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben a tejfölt kikeverjük a citromlével, a mustárral, a borssal, a sóval és az aszafoetidával. Ha szeretnénk szójavirslit beletenni, azt felkarikázzuk. Összekeverjük a főtt lencsét, a fűszeres tejfölt és a szójavirslit. Behűtve tálaljuk.

Forrás: http://vegavarazs.hu/lencsesalata/

vissza