Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

KÓKUSZ-CSOKIS DESSZERT - SÜTÉS NÉLKÜL

 

Egy süti, amit nem kell sütni - nem elhanyagolható szempont hőség idején. Egy üveg jó minőségű mogyoróvajra lesz szükség hozzá, ez több helyen is beszerezhető. Sima, lágy változatot használtam, de crunchy, darabos krémmel is működni fog!

Bevásárlólista

20x30-as tepsihez

az alaphoz:

  • 360 dkg keksz (két csomag Győri Édes teljes kiőrlésű, omlós mézes keksz)
  • 15 dkg vaj (vagy kókuszolaj)
  • 15 dkg mogyoróvaj ( Meridian bio lágy mogyoróvaj - pontosan egy 280 grammos üvegre lesz szükségünk a sütihez)

a mázhoz:

  • 30 dkg étcsokoládé (Belcolade - kilós kiszerelésben veszem. Nagyon jó minőségű főzőcsoki, ha sokat sütsz, elfogy hamar).
  • 13 dkg mogyoróvaj 

a tetejére 3-4 evőkanál kókuszreszelék

A süti alapjához késen aprítóban ledarálok 2 csomag (360 gramm) teljes kiőrlésű kekszet. Hozzádolgozok 15 dkg olvasztott vajat (kókuszolaj is lehet) és 15 dkg mogyoróvajat. Zsírpapírral kibélelt tepsibe egyengetem a masszát, jó tömörre döngölöm kézzel vagy egy üvegpohár aljával. Egy órára fagyasztóba teszem.

Amíg dermed az alap, elkészítem a csokikrémet a tetejére. Ehhez 30 dkg étcsokoládét gőz felett megolvasztok, hozzáadok 13 dkg mogyoróvajat, és addig keverem, amíg teljesen sima lesz. Ha megvagyok, elsimítom a kekszalap tetején, és megszórom pár kanál kókuszreszelékkel. Néhány órára hűtőbe teszem. Ha a csokis krém megszilárdult, a süti szépen szeletelhető.


Forrás: http://egeszsegesfrancia.blog.hu/

vissza