Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 11:30-16:00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Indiai sütőtökös spenót

 

A tél végére általában betelünk a hüvelyesekkel, a burgonyával és a színtelen téli terményekkel. A sütőtökös sak, vagyis spenót egy igazi színes csemege, ami az ősz kincséből és némi fagyasztott parajból könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:
– 2 kk egész római kömény
– 2 db pici száraz chili
– 1 kk hing vagy asafoetida
– 1 kk lepkeszegmag
– 3 dl paradicsomszósz
– 2 kk dhana jeera (elhagyható)
– 1 kk kurkuma
– 2,5 kk só
– 0,5 liter kockára vágott sütőtök
– 1 kg friss vagy mirelit leveles spenót
– 1 kk szerecsendió
 
Elkészítés:
Először a csonszt, azaz fűszeralapot készítjük el a hozzávalókban felsorolt első 4 fűszert sorban felhasználva. Tehetünk hozzá ízlés szerint finomra reszelt friss gyömbért is. A fűszeralaphoz hozzáöntjük a paradicsomszószt és egy darabig főzzük, sűrítjük, hogy ne legyen savas az étel. Utána hozzáadjuk a dhana jeerát (ha van) és a kurkumát. Beletesszük a sütőtök kockákat, majd vagy a darabokra vágott friss spenótot, vagy a leturmixolt mirelit spenótot, megsózzuk és megfőzzük. A szerecsendiót a végén adjuk hozzá.
Ha gondoljuk, ilyenkor még egy 15-20 dkg házisajtot is morzsolhatunk bele, hogy tartalmasabb legyen a fogás.

Forrás: http://krisna.hu
vissza