Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Házi kifli recept

 

Amikor nincs időm kenyér sütéshez (kelesztés meg hasonló időhúzó tevékenységek) akkor jön ez a recept. Amellett hogy baromi finom, nagyon gyorsan meg is van. Legalább is a kenyér elkészítési idejének a fele :)
Vasárnap reggel gyakran szoktam készíteni. Forró teával és finom vajjal megkenve tökéletes és friss reggeli.

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • + 1-2 ek tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
  2. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
  3. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
  4. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
    hazi-kifli-receptje2
  5. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
  6. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
  7. Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
  8. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
  9. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Forrás: lifeadvice.blog.hu

vissza