Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Halava, indiai darapuding

 

Sokak kedvence, a halava egyszerűen és változatosan készíthető indiai édesség, sikerének titka, hogy figyeljünk az arányok betartására!

Halava - alap recept

Hozzávalók: 

10 dkg búzadara

10 dkg vaj

20 dkg cukor

3,5 dl víz

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a búzadarát, és lassú tűzön szép aranybarnára pirítjuk. Közben egy másik edényben feltesszük főni a vizet a cukorral. Amennyiben gyümölccsel szeretnénk ízesíteni a halavánkat, a feldarabolt gyümölcsöt szintén ehhez a sziruphoz keverjük. 

Amikor szépen megpirult a gríz, óvatosan hozzáöntjük a forró, cukros vizet. Vigyázzunk, mert fröcsköl! Ezek után már csak készre kell főznünk a halavát, folyamatosan kevergetve, míg a búzadara megfő, és az egész elválik az edény falától. Ekkor lekapcsolhatjuk a lángot és fedő alatt hagyjuk tovább párolódni. 

Ezt az alapreceptet sokféleképpen ízesíthetjük. tehetünk bele bármilyen gyümölcsöt, de magvakkal, aszalványokkal szintén ízesíthetjük (A magvakat a piruló grízhez keverhetjük a pirítás végén).

Néhány ötlet az ízesítéshez:

fahájas-almás 

narancsos-karamellás: ez esetben a narancs reszelt héját, és a frissen facsart levét is felhasználhatjuk, a cukor egy részét pedig karamellizáljuk. 

gesztenyés: gesztenyepürével, vaníliás cukorral ízesítjük

banános-kókuszos: a kókuszreszeléket a piruló grízzel átforgatjuk, a karikákra vágott banánt pedig a cukros vízhez keverjük.

csokis, magvas, aszalványos: kakaóporral, magvakkal, datolyával, fügével ízesítjük

 

vissza